Jak uvedl jeden z obyvatel nezvyklého resortu, pobyt zde si nemůže vynachválit. „Žijeme tu tak trochu v utajení a velice potichu. Nicméně soužití s ostatními naturalisty je prostě super, zvykli jsme si na sebe,“ vysvětlil Tom z Pensylvánie. K nudismu se dostal, když dříve dělal modela pro malíře. 

Nahota ho uchvátila a došlo mu, že už jinak žít nechce. Díky modelingu se seznámil i se ženou Victorií. „Toma nahota opravdu baví,“ podotkla. „Mně naopak trvalo si na takový styl život zvyknout, je to dost neobvyklé,“ vysvětlila. Teď už jí to ale problém nedělá. „Jako ženu vás společnost nutí vnímat své tělo. Když se stanete naturistou, uvědomíte si, že je to všechno irelevantní,“ uvedla pro deník Mirror.

Jak žena dále uvedla, přála by si, aby místo ve kterém žijí, vidělo více lidí. „Lidé tu vnímají osobu opravdu jako člověka. Neexistuje zde žádné oblečení, které by ukazovalo, kam ve společnosti patříte. Jste to jen vy jako člověk,“ vysvětlila, proč na Spielplatz žije tak ráda. 

To potvrdil i Tom. Podle něho by se nahota měla stát normální součástí našeho života. „Pokud si zvyknete vidět lidi takové, jací jsou, je to úplně jiný příběh,“ poukázal na to, že lidé dnes nevidí dostatek nahých těl, zejména ti mladí a nahota se tak stala tabu. 

Resort Spielplatz, který bylo založen v roce 1929 Charlesem a Dorothy Macaskieovými, je nejdéle fungujícím naturistickým střediskem ve Spojeném království. Je to také jediná obytná naturistická komunita v zemi, kde spolu žijí nudisté. K dispozici je klubovna, která je centrem společenských setkání, dětské hřiště, vířivky bazén, basketbalové hřiště a tábořiště.

Fotogalerie
10 fotografií