Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvoutýdenního chlapečka usmrtil krvelačný pes: Mohl ho považovat za hračku

Dvoutýdenní Reuben podlehl útoku rodinného psa.
Dvoutýdenní Reuben podlehl útoku rodinného psa.  (Autor: Profimedia)
Autor: rix - 
13. ledna 2022
14:58

Dvoutýdenní miminko zemřelo po děsivém útoku rodinného psa přímo v obýváku v britské vesnici Yaxley. Stafford si prý mohl myslet, že je malý chlapeček Reuben hračka a třiadvacetkrát ho kousl. Ačkoli záchranáři přepravili vrtulníkem chlapečka do nemocnice, devastujícím zraněním podlehl.

Jeho rodiče Daniel McNulty a Amy Litchfieldová byli vyslýcháni kvůli podezření ze zanedbání péče o dítě. Jak se ale podle deníku The Sun ukázalo, žádné postihy ani jednomu ze zdrcených rodičů nehrozí. 

Osudného dne 18. listopadu 2018 Amy usnula na pohovce vedle svého chlapečka, který ležel v postýlce se svým plyšovým medvídkem. Když se domů vrátil její manžel, spatřil výjev, na který nikdy nezapomene. Pes Dottie byl celý od krve a olizoval si rty. Matka nebohého dítěte mezitím stále spala.

„Myslím, že ho napadl pes, moje partnerka spala, jen jsem slyšel pláč,“ popisoval situaci vyděšený muž operátorovi nouzové linky. Reuben byl letecky transportován do nemocnice Addenbrooke, kde lékaři zjistili, že trpí vážnými poraněními mozku, páteře a lebky. Svým zraněním podlehl 13. prosince. 

Forenzní expert Simon Newbury přišel s teorií, že pes považoval malé dítě za hračku. „Rodina si byla vědoma, že Reuben nikdy neměl zůstat se psem sám. Reuben ani pes přitom nebyli v době útoku pod dohledem,“ uvedl koroner Simon Milburn. „Šlo o neúmyslné krátké období nepozornosti, které bohužel mělo hrozné a tragické následky,“ dodal. 

 

oliiiii3 ( 14. ledna 2022 10:01 )

Když kolikrát čtu jak ty lidi píši, můj pes i nekolik koček do postele tak je to hrůza, jen miláčci, kdž napíšete svůj názor tyk by vás každý snad ukamenoval, čokla bych zabila , ještě k tomu miminko dala bych soudit i rodiče , pes má mít svůj pelech a kočky tak též

newdawn ( 13. ledna 2022 21:16 )

Vždyť každou mámu vzbudí i zakňourání miminka, jak mohla tak tvrdě spát?

diskutujici ( 13. ledna 2022 18:11 )

Takže je varovali, aby ho nenechávali s dvěma čokly samotného ".. pár byl varován sociálkou, aby ho nenechali samého se dvěma psy.." Stafordšírský bulteriér a ještě další staford. Príma čokli k děcku. Naštěstí už jsou oba v kafilérce.

padrino ( 13. ledna 2022 17:36 )

Twl

.....Pes Dottie byl celý od krve a olizoval si rty.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání