Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladíci (20 a 22) zavraždili Jozefa (†47) a chtěli vidět jeho mozek: Trest je rekordní

Autor: rix - 
12. ledna 2022
10:38

Chladnokrevná vražda sedmačtyřicetiletého Jozefa P. šokovala celé Slovensko. Dva mladíci Rudolf Dorčík (20) a Milan Jesenský (22) ve městě Martin loni v únoru vylákali muže do starého vojenského krytu pod záminkou popíjení alkoholu. Tam ho ale zvlášť brutálním způsobem zavraždili! Chtěli vědět, jaké to je někoho zabít a také prý vidět lidský mozek. Nejvyšší soud neměl ani s jedním vrahem slitování. Dorčík dostal doživotní trest a Jesenský si v base odsedí pětadvacet let. 

Ačkoli oběma vrahům soud v Pezinku uložil již 15. října 2021 tresty od dvaceti do čtyřiadvaceti let, speciální prokurátor Daniel Lipšic podal v případu odvolání. Tresty byly podle něj moc mírné. Není se čemu divit. Dorčík se měl po brutálním mordu kamarádům svěřit, že by vraždil zas. Člověka by prý zabil i pro peníze. A co víc, oba aktéři se měli s mrtvolou nebohého Jozefa fotit. 

Případ tak putoval k nejvyššímu soudu, informoval deník Noviny.sk. Odvolací instance Lipšicovi vyhověla. Jesenský dostal pětadvacet let, a Dorčík dokonce doživotí. Stal se tak nejmladším doživotně odsouzeným vězněm na Slovensku. 

Jak již dříve deník Blesk informoval, motiv a provedení brutálního činu, který spáchali loni v únoru dva mladíci v obci Martin, šokoval i zkušené kriminalisty. Pachatelé si vyhlédli Jozefa jako náhodnou oběť a vylákali ho do opuštěného krytu na okraji města.

Společně tam pak popíjeli vodku, ovšem sedmačtyřicetiletý Jozef se už domů nevrátil. Popíjení alkoholu se zvrhlo v krvelačnou bitku. Podle informací slovenského deníku Plus Jeden Deň měli mladíci čtyřicátníkovi oznámit, že brzy zemře! Na to se ho měli zeptat, jaké to je vědět, že prožívá poslední den v životě. 

Oba vrazi následně Jozefa brutálně zmlátili jak pěstmi, tak dřevěným hranolem. Aby se ujistili, že je mrtvý, podřízli mu hrdlo. Jeden z aktéru se poté rozhodl, že chce vidět mozek a nebohého muže začali řezat do hlavy. 

Video  Za brutální vraždu Jozefa P. (†47) padl doživotní trest.  - JOJ TV
Video se připravuje ...

beda88 ( 12. ledna 2022 13:11 )

a co obnovit trest smrti? u nás je skoro 50 odsouzených na doživotí = 50x1000x30= 1.500.000,-Kč měsíčně.

Amabell ( 12. ledna 2022 12:57 )

Jo trest rekordní, ale proboha proč je má stát za daně všech živit až doživotí ? Já bych je zavřela do toho krytu bez vody,jídla a nahý a nechala je tam hajz...ly chcípnout

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání