Bulharsko leží v jihovýchodní Evropě na Balkánském poloostrově. Tato země je nepochybně skvělou destinací pro dovolenou, protože zahrnuje hned několik velkých plusů, a to bezpečnost, snadnou dosažitelnost (krátká doba letu), nízké ceny, nádherné písčité pláže s pozvolným vstupem do Černého moře, které zůstává teplé až do konce října, zajímavé památky, výtečnou kuchyni a mnoho dalšího.

S CK Blue Style se můžete vydat hned do dvou destinací. Jednou z nich je nádherná Varna s bohatou historií. Jedná se o třetí největší město Bulharska, které si oblíbili zejména mladí cestovatelé, pro jeho pestrý noční život, navíc se zde konají různé festivaly, koncerty a divadelní představení. Přesto, že se jedná o moderní město, na své si zde přijdou i milovníci památek. Mezi nejznámější patří římské lázně z 2. století nebo katedrála Nanebevzetí Panny Marie z roku 1886. K vidění je toho však mnohem víc, a to nejen v samotné Varně, ale i jejím okolí. Výlet si můžete udělat například do Kamenného lesa asi 20 km od města. Pokud patříte mezi sběratele nezapomenutelných a extrémních zážitků, můžete vyzkoušet bungee jumping z nejdelšího mostu v Bulharsku jménem Asparouhov. S dětmi lze vyrazit například do zoologické zahrady nebo delfinária.

K nejoblíbenějším letoviskům v rámci Varny patří Zlaté písky s nádhernými plážemi, které jsou místy široké až sto metrů! Místní moře a pláže jsou příkladně čisté, za což dostaly ocenění Modrou vlajkou. Naleznete zde kromě jiného také aquapark, širokou nabídku vodních sportů a golfové hřiště.

Druhou nabízenou destinací je Burgas, čtvrté největší město Bulharska. Město má příjemně živou atmosféru, krásnou městskou pláž a velký udržovaný park s otevřeným letním divadlem. V rámci této destinace lze také podniknout celou řadu zajímavých výletů.

Autor: Shutterstock

Mezi vyhledávaná letoviska patří město plné památek, obchůdků a restaurací zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO – Nesebar. Toto starobylé romantické město obehnané hradbami má co nabídnout zejména milovníkům památek. Nacházejí se zde desítky středověkých chrámů, z nichž k nejznámějším patří pravděpodobně biskupský kostel svaté Sofie.

Také historické centrum města Sozopol, se nachází na Seznamu světového dědictví UNESCO. Místní částečně dřevěné, částečně kamenné domy jsou opravdu kouzelné na pohled. Jednou z mála unikátních památek je středověký chrám svaté Bohorodičky s nádhernými vyřezávanými artefakty.

Autor: Shutterstock

Jako třetí velice oblíbené a vyhledávané letovisko lze zmínit Slunečné pobřeží nacházející se asi 35 kilometrů od Burgasu. Turisté sem rádi jezdí díky příjemným klimatickým podmínkám, krásným zlatavým plážím a čistému moři s pozvolným vstupem, které je podobně jako v případě Zlatých písků oceněné Modrou vlajkou. I zde najdete aquapark, sportovní hřiště a množství příjemných restaurací a kaváren.

Do Bulharska se zkrátka můžete vypravit jak za krásnými plážemi a průzračným mořem, tak za poznáním místních památek a kuchyně. K tomu zde najdete rozmanitou přírodu. Dobrodružné povahy mohou využít možnosti vysokohorských túr a sportovci cyklostezek nebo pestré nabídky vodních sportů. V Bulharsku si dovolenou prostě užijete!

Autor: Shutterstock