Utekli byste rádi od neustálého shonu, všudypřítomného stresu způsobeným pandemii či byste jen rádi změnili prostředí? Příležitostí by vám mohla být nabídka práce na malebném přílivovém ostrůvku St. Michael´s Mount, který leží u pobřeží britského hrabství Cornwall.

Současnými vlastníky půdy je rodina St. Auby a National Trust, kteří hledají někoho, kdo by měl na starosti správu ostrova, který je obrovskou místní atrakcí. Podle informací magazínu Timeout.com ostrov navštíví až 300 tisíc turistů ročně. Ostrov dostal jméno po sv. Michalovi, jež se měl zjevit skupině rybářů v roce 495 n.l. Jeho dominantou je hrad z 12. století, a především kaple sv. Michala.

Ostrov se nachází asi 500 metrů od pobřeží a v době odlivu je přístupný po dlážděné cestičce. Jinak se na ostrov jedinec dostane pouze lodí. Jak uvádí britský deník Metro, člověk, který trpí mořskou nemocí, bude tedy vyřazen z výběrového řízení. Povinností správce bude pečovat o hrad a jeho areál, aby byl ve špičkovém stavu a mohl tak vítat návštěvníky celý rok. Zároveň by měl být po ruce rodině St. Aubyn, které je hrad domovem od anglické občanské války. Asistovat by měl i dalším týmům, jež pečují o ostrov. Kvůli náročné práci musí správce pobývat na hradu a za svou práci bude mít prý i velice slušný plat. Jeho výše ovšem zveřejněna nebyla.

VIDEO: Poznejte Toskánsko

Video
Video se připravuje ...

Toskánsko Facebook/Visit Tuscany

Fotogalerie
12 fotografií