Daniel Gillaspia je ve světě cestování něco jako superman. Ve dne se živí právničinou a ve volném čase hledá způsoby, jak co nejlevněji cestovat. Toho lze docílit například hledáním chybných tarifů aerolinek či různými programy kreditních karet na sbírání mílí, díky kterým pak můžete získat letenku zadarmo. Danielův poslední kousek se ale jen tak nevidí.

Američanovi se podařilo podniknout záviděníhodnou cestu kolem světa, při které navštívil Tokyo, New York, Kapské město, Singapur a Dubaj. Daniel ale nebyl troškař a vesměs létal byznys třídou a přespával v pětihvězdičkových hotelech. Za letenky a ubytování zaplatil v přepočtu pouhých 10,3 tisíce korun, normálně by přitom cesta stála zhruba 1,6 milionu!

Na svých stránkách UponArriving Daniel vysvětlil, jak se mu to podařilo. Američan si otevřel těžko uvěřitelných 45 kreditních karet, u kterých pečlivě vše monitoroval, aby získal různé bonusy, např. ve formě mílí zdarma. „Museli jsme těmito kartami zaplatit asi 1,3 milionu. Toho jsme dosáhli kombinací běžné každodenní spotřeby a pak kreativními způsoby, např. placením daní, nájemného, leasingu, internetu, telefonních účtů atd. Cílem bylo na každé kreditce splnit minimální útratu,“ popsal.

Cestu kolem světa Daniel plánoval dlouhé dva roky, letos v září se ale vše vyplatilo. Na cestu vyrazili ve dvou a za peníze ušetřené na letenkách a hotelech si dopřáli raději výjimečné zážitky, jako třeba tradiční čajový ceremoniál v Japonsku. Na vybrané příklady nákladů páru na cestu kolem světa se můžete podívat níže, snímky z cest pak najdete v galerii pod článkem.

Kolik stály letenky pro dva?

Los Angeles – Tokyo (byznys třída): 1,7 tisíce korun + 131 750 mílí z programu KrisFlyer

Tokyo – Singapur (první třída): 2,6 tisíce korun + 102 tisíc mílí (běžná cena pro dva: 295 tisíc)

Singapur – Johannesburg (byznys třída): 38 250 mílí (běžná cena pro dva: 194 tisíc)

Johannesburg – Dubaj (byznys třída): 2,6 tisíc + 110 tisíc AA mílí (běžná cena pro dva: 102 tisíc)

Dubaj – New York (byznys třída): 2,6 tisíc + 180 tisíc AA mílí (běžná cena pro dva: 455 tisíc)

Fotogalerie
18 fotografií