Historie kalifornského městečka Bodie se datuje až do roku 1859, kdy byla osada založena skupinou zlatokopů, mezi nimiž byl i jistý W. S. Bodey, po němž nese své jméno. Hojnost zlata v okolí zapříčinila, že Bodie roku 1879 obývalo zhruba 5-7 tisíc lidí a bylo zde na dva tisíce budov. Během své existence tu v dolech bylo nalezeno zlato za 34 milionů dolarů. Město si své slávy ale dlouho neužilo...

Roku 1880 bující zlatá horečka v okolních státech odlákala mnoho rezidentů a populace během chvíle klesla na pouhých 2,7 tisíce lidí. Tento trend pokračoval i v následujících desetiletích, v roce 1910 už tu žilo jen 698 lidí. Dnes už Bodie neobývá vůbec nikdo.

Kalifornie z města duchů udělala historický park, kam se návštěvníci mohou jít pokochat dobovou atmosférou. V chátrajících budovách tu naleznete dobové předměty, z nichž dýchá autentická atmosféra zlaté horečky a Divokého západu. Do současnosti se dochovalo celkem 170 budov, mimo jiné salón, obchod, kostel a pohřební ústav.

Pokud byste město chtěli navštívit osobně, pak si pospěšte, Bodie totiž mělo být už dvakrát uzavřeno a jeho osud je nejistý. Na snímky z města duchů se můžete podívat v galerii pod článkem.

Fotogalerie
28 fotografií