Nemocnice v Sankei, Wakajamě, Saitamě, Ósace či klinika v Tokušimě. To jsou jen některé z japonských nemocnic, které byly z různých důvodů uzavřeny a ponechány svému osudu. Někdy i včetně drahých přístrojů a veškerého vybavení.

Opuštěné nemocnice fascinovaly německého dobrodruha Floriana Seidela, který se usadil v japonské Ósace. Vzal proto fotoaparát a rozhodl se zachytit jejich ponurou, místy až děsivou atmosféru.

„Snímky vznikly v několika různých nemocnicích, od klinik na venkově až po nemocnice západního stylu. Některé byly provozovány lékaři už od roku 1930, byly v nich karty pacientů psané inkoustem a zapáchající lékárny. Jiné vznikly v osmdesátých letech a bylo v nich moderní vybavení, jako třeba nedotčený CT skener,“ popsal dobrodruh.

Jeho snímky jsou fascinující i strašidelné najednou. Při pohledu na ponurý operační sál plný rezavějícího vybavení se nejeden člověk ocitá v nejhorší noční můře. Rozhodně by nebylo třeba žádných dalších investic a mohly by se tu natáčet děsivé horory. Přesvědčte se sami ve velké galerii pod článkem!

Fotogalerie
24 fotografií