Jazykové pobyty v zahraničí jsou ideální cestou, jak umožnit své ratolesti zdokonalit se v jazyce. Pomohou těm, kteří v té které řeči při školní výuce pokulhávají, ale jsou samozřejmě ideální cestou pro každého, kdo se chce dostat dál a ovládnout jazyk lépe, než školní výuka omezená na pár hodin týdně umožňuje. Znalost alespoň dvou cizích řečí je přitom dnes již pro děti naprostý základ pro úspěšnou kariéru jakéhokoli druhu.

I PRO SENIORY ČI MANAŽERY

Jazykové pobyty nejsou samozřejmě určené jen pro děti. Běžně jsou dostupné kurzy ušité na míru dospělým i seniorům či specifickým skupinám, jakým jsou například manažeři či učitelé, ale vyrazit lze i na kurz vyhovující individuálním požadavkům. Pobyt může mít také různé podoby, formy, délku trvání, může být také zakončen některou z mezinárodně uznávaných zkoušek. V nabídce nejsou jen u nás oblíbené cizí řeči, jakým jsou angličtina, němčina, španělština, francouzština, italština či ruština, prostřednictvím jazykového pobytu se můžete zdokonalovat i v portugalštině, řečtině či polštině, ale i arabštině, čínštině, japonštině nebo korejštině. Za angličtinou lze samozřejmě vyrazit nejen do Velké Británie a do USA, ale také třeba do Irska, Skotska či Walesu, ale rovněž do Austrálie nebo na Nový Zéland. Za studiem ale můžete cestovat na Maltu, na Barbados, do Thajska, Singapuru nebo Jihoafrické republiky.

Autor: Shutterstock

NEJEN DRIL

Oblíbenost jazykových pobytů pramení z mnoha skutečností. Intenzivní kontakt s rodilými mluvčími zlepší mluvu i poslech, obohatí slovní zásobu, zdokonalí schopnost reakce, zautomatizuje gramatiku. Kurzy nejsou ovšem nabité jen studiem, nabízí zároveň skvělou možnost poznat kulturu cizí země i jejích obyvatel. Součástí bývá i program pro volný čas, takže sportu, pobytu na pláži v přímořských lokalitách či poznávání památek v historickým městech se není třeba vzdávat.

BEZ STAROSTÍ

Samozřejmostí je, že veškeré náležitosti týkající se cesty, případných víz, ubytování a dalších potřebných organizačních věcí za vás, chcete-li, zajistí organizátor pobytu. Nemusíte se o nic starat, jen sbalit a vyrazit. U pobytů pro děti je rovněž samozřejmé, že jsou po celou dobu trvání pod dohledem zodpovědných dospělých osob.