Přes 200 km dlouhé pobřeží nabízí romantické zátoky s azurovou vodou i pohodlí na širokých písčitých plážích s pozvolným vstupem do moře a veškerým zázemím. Nadchne krásnými výhledy z vysokých útesů prudce spadajících do moře nebo pískovcovými balvany v severní části ostrova. Díky olivovníkům, cypřišům, eukalyptům, piniím, révě a více než 40 druhům orchidejí je Korfu, kde žije přes sto tisíc obyvatel, stále zelený ostrov. Hlavní město Korfu, jehož rozloha je 592 km2, je Kerkyra s kostelem sv. Spiridona, patrona ostrova. Nachází se zde i dvě benátské pevnosti.

Kde se ubytovat

Živé letovisko a přístav Gouvia má velký výběr taveren i barů. Další z větších center je Sidari, s bujarým nočním životem, nebo Acharavi, kde si navíc děti užijí aquapark Hydropolis.

Klidnější Agios Georgios se nachází nedaleko slaného jezera Korission, Pelekas umístěný ve svahu nabídne atmosféru původních vesniček. Bez velkých komplexů je také Kassiopi. Fascinující východy slunce pak zažijete v Agios Ioannis Peristeron a chvíle klidu najdete i v Nissaki a Agios Spyridon. Komu by nestačilo poznávání krás ostrova, může podniknout plavbu do Modré laguny nebo například na ostrovy Paxos a Antipaxos.

Za císařovnou Sisi

Korfu si oblíbila rakouská císařovna Alžběta, známá jako Sisi. A tak zde byl pro ni v letech 1890 – 1891 postaven v neoklasickém slohu zámek Achillion. Jezdila sem odpočívat, velmi jí vyhovovalo zdejší klima, obdivovala přírodu. Určitě si vyhraďte čas nejen na prohlídku zámku, ale také na velkolepě pojaté zahrady s množstvím soch, zákoutími a terasami, které pokračují až k moři.

Praktické info

Délka letu z Prahy: 2 hodiny
Měna: Euro
Cestovní doklad: Stačí OP
Počasí: V létě cca 30 stupňů

Fotogalerie
27 fotografií