Dovolená v Egyptě 

Mnoho turistů se po teroristických útocích cesty do Egypta bojí. Cesty na vlastní pěst nedoporučujeme, nicméně pobyt v rudomořských letoviscích a v blízkosti historických památek je bezpečný. Odliv turistů se projevil na cenách zájezdů. Pokud tedy chcete relaxovat za rozumnou cenu, u moře v Egyptě to je možné. A máte o co stát. Luxusně vybavené hotely, rozlehlé pláže a křišťálově čisté moře stojí za to!

K moři do Chorvatska 

Pro své letní radovánky volí ročně Chorvatsko tisíce Čechů. Není se také čemu divit. Země je výborně dostupná autem, disponuje nespočtem turistických letovisek a nejsou nejsou příliš drahé. Pláže jsou zde udržované a voda čistá. Místní obyvatelé jsou na turisty zvyklí a budou k vám více, než vstřícní.

Za pohodou do Itálie 

Historické památky, nádherná příroda, slunečné počasí a skvělé jídlo. A v neposlední řadě, nespočet úžasných pláží. Stejně, jako Chorvatsko, Itálie je rovněž dobře dostupná autem. A rovněž patří mezi cenově dostupnější destinace. Výborná je i dostupnost ubytování. Na výběr máte od kempů, přes hotely, až po luxusní apartmány.

Podívejte se na některá zajímavá italská letoviska:
Lignano
Bibione
Palmová riviéra
Gargano

Řecko a přímořská letoviska

Velmi oblíbenou destinací je pro Čechy také Řecko. Nabízí nejen pevninské pláže, ale spoustu kouzelných ostrovů v Egejském moři, kde jako by se doslova zastavil čas. Která letoviska jsou nejoblíbenější, si přečtěte zde.  

Další zajímavé tipy:

Nejkrásnější nudistické pláže Evropy

Turecko

Exotické destinace

Top Ten letních destinací pro Čechy

Co je nejlevnější?

Jak si zabalit na dovolenou? A co by vám nemělo chybět?