Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tipy na víkend: Hasiči vystříkají fontánu, zažijte koně v akci nebo folklor v ulicích

/
  • Nemusíte sedět doma, vyberte si některý z našich tipů a vyrazte ven!
    22. srpna 2019 ● 16:59

    Neseďte doma a nekoukejte se jen na televizi nebo z okna! Vyrazte ven, do přírody, za poznáním! Pokud nevíte kam vyrazit, nechte se inspirovat našimi tipy! Tipy na víkend byly vypracovány ve spolupráci s agenturou CzechTourism a portálem kudyznudy.cz. Víkend přinese až 30stupňová vedra, ale čekejte přeháňky.

  • 1.

    Letní Letná

    Festival nového cirkusu pokračuje v Praze na Letné a potrvá do konce prázdnin. K vidění jsou špičkové zahraniční soubory, největší přehlídka české divadelní scény, celá řada premiér, workshopy a diskuze či open-air představení. Zkrátka nepřijdou ani děti. Více najdete ZDE

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz
    Video
    Video se připravuje ...

    Provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga připravila Pražanům neskutečný zážitek. ČTK

  • 2.

    Výstava stanů končí

    Oblíbená výstava stanů, spacáků a všech možných potřeb končí už v neděli. Největší evropskou prodejní výstavu stanů a vybavení do přírody můžete navštívit v areálu PVA EXPO Praha Letňan . Na ploše 10 000 m² najdete největší nabídku turistického a outdoorového vybavení 250 značek. Vyzkoušet si můžete na 320 vystavených stanů nejrůznějších modelů a ležení se stovkami testovacích spacáků a karimatek. Ochutnat tu můžete cestovatelskou stravu a připraven je i koutek s lezeckou stěnou pro děti. 

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv pořadatelů, profimedia.cz, archiv Blesku

  • 3.

    Město robotů

    Vesmírné technologie, 72 nejnovějších robotů, 11 zón virtuální reality a další zábava z budoucnosti čeká na mezinárodní interaktivní výstavě v Centru Chodov v Praze už jen do neděle. Seznámit se můžete s robotkou Kiki, která si ráda povídá, nebo s Pepperem, robotem, který pracuje už v mnoha společnostech po celém světě. Zajezdit si můžete na velkém elektrickém skútru, zaexperimentovat si s přenosem elektřiny, vydat se výtahem do vesmíru a prožít spoustu dalších nečekaných zážitků.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 4.

    Přijďte ochutnat!

    *Praha - To nejlepší ze světového street foodu ochutnáte v sobotu na Smíchovské náplavce od 10 hodin.

    *Ploskovice – na nádvořích tamního zámku se boudou v sobotu od 11 do 16 hodin konat Makové slavnosti.

    *Brno - ochutnat potraviny moravských farmářů můžete v pátek a v sobotu 23. a 24. srpna na Zelném trhu. „Slow Food“ je ochutnávková výstava, jejíž součástí je i tzv. semínková burza.

    *Velehrad - Den medu a medoviny je tradiční akcí v Archeoskanzenu v Modré. Akce začne v sobotu od 13 hodin jarmarkem medových a včelích produktů, otevře se košt medovin a ochutnávka medů. Konat se bude také oblíbená soutěž ve stloukání másla.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 5.

    Blesk Extra speciál - Nej české zoo!

    Vyrazte na výlet a zastavte se za zvířátky. Poučte se přitom v Blesk Extra speciálu, který si pro vás připravil informace o 16 nejvýznamnějších zoo v Česku. Dozvíte se, jaká zajímavá zvířata uvidíte, kolik stojí vstupné, občerstvení a mnoho dalšího. Bedekr navíc obsahuje 64 slevových kuponů do zoologických zahrad v podobě slev či zvýhodněného vstupného. V bedekru, který stojí 69 Kč a je volně k prodeji, najdete i další slevy – například na vstupy do vybraných muzeí, hradů, na zážitkové akce a mnoho dalšího.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv pořadatelů, profimedia.cz, archiv Blesku

  • 6.

    Hasičská fontána

    Hasiči z Ratměřic v sobotu od 20 hodin opět předvedou svou světelnou show nad rybníkem Lazna. Vodní poezie stojí na originální choreografii a vytváření vodních a světelných efektů pomocí 12 pohyblivých a 10 statických vodních proudů.  V programu zazní reprodukovaná klasická, popová i rocková hudba, ale je také obohacen živým klavírním a pěveckých vystoupením mladých talentovaných ratměřických hasiček.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 7.

    Země živitelka

    Mezinárodní agrosalon Země živitelka je jednou z největších výstav v České republice zaměřených na tradiční zemědělské obory, mezi něž patří rostlinná a živočišná výroba, zemědělská technika, potravinářská výroba, lesní a vodní hospodářství, zahradnictví a pěstitelství. Koná se až do úterý v Českých Budějovicích. A součástí je i bohatý doprovodný program.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 8.

    Sportmanie v Plzni

    Největší sportovní akce Plzně Sportmanie pokračuje do neděle. Vyzkoušet si různé druhy sportů pod dohledem odborných trenérů budou mít návštěvníci možnost v parku za OC Plaza. Kromě sportovních stanovišť, která se vždy po třech dnech vystřídají, budou mezi největší lákadla patřit lidský stolní fotbal, velká vodní skluzavka, stanoviště virtuální reality, lanový park či lezecká stěna. Akci doplní besedy se známými sportovci a doprovodný program.

    Plzeň ožije Sportmanií, festivalem sportu a zdravého životního stylu.
    Autor: Letní Sportmanie Plzeň 2017

  • 9.

    Svátek folkloru

    Indie, Slovensko, Mexiko, Tchaj-wan, Polsko nebo Německo. To jsou jen některé ze zemí, které vystoupí v rámci Mezinárodního folklórního festivalu. Ten se koná v Písku od čtvrtka do neděle. Akce tradičně vyvrcholí sobotním galaprogramem s názvem „Písek, roztančené město na Otavě“, kde se představí všechny zúčastněné soubory. Více najdete ZDE

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 10.

    Koně v akci

    Dostihové závodiště v Pardubicích hostí o víkendu mezinárodní výstavu Koně v akci. Největší setkání koní a lidí v České republice. V rámci doprovodného programu se uskuteční karneval na koních v dobových kostýmech či nedělní vystoupení kaskadérů. Hlavní náplní je ale měření koňských sil v nejrůznějších disciplínách.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 11.

    Skotské hry

    Skoti ovládnou státní zámek Sychrov, kde se v sobotu budou konat tradiční skotské hry, které patří mezi jedny z největších skotských her v Evropě. Program je opravdu nabitý – kromě samotného klání je připraven nespočet živých kapel, včetně dudáků, ochutnávka skotských specialit, autoveteráni, sokolníci a mnoho dalšího. Více najdete ZDE

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 12.

    Císařský den

    Nejvýznamnější kulturní akcí Kadaně je Císařský den, kterým si město připomíná slavný příjezd císaře Karla IV. z roku 1367 a 1374. Historickou část města ovládnou v sobotu dobová řemesla, kejklíři, trhovci, stylová hudba a pouliční divadlo. Příjezd císaře s družinou je očekáván v 10 hodin, od 14 hodin vyjde slavnostní průvod.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 13.

    Lipno Sprot Fest

    V Lipně nad Vltavou pokračují do neděle dny nabité sportem a kulturou. Program nabízí širokou škálou sportů pro veřejnost i pro náročnější borce. Každý den se koná hned několik sportovních kurzů. Na výběr je nepřeberné množství sportovních aktivit pro malé i velké. Vše se převážně odehrává v prostorách pláže pod Aquaworldem Lipno. Na sportovní aktivity vždy v odpoledních a večerních hodinách navazuje kulturní program, v podobě dětských divadelních představení nebo i večerních koncertů.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 14.

    Vojenské vzpomínkové akce

    *Mladějov – tradiční vzpomínková akce na padlé za 1. světové války, v níž proti sobě nastoupí vojáci rakouské a ruské armády. Akce se koná celou sobotu, bitva se rozpoutá v 15 hodin u Pomníku obětem první světové války

    *Křivsoudov - v sobotu od 10 do 19 hodin se konají Dny české historie. Vojenské historické kluby z Čech, Moravy a Slovenska v akčních bojových ukázkách předvedou střípky z naší historie. Uvidíte, co se dělo 15. března 1939 v českých zemích, kdy je okupovala německá armáda. Připomenete si 75. výročí vylodění v Normandii či 100 let od války s Maďary.

    *Rokycany – parašutisté zahájí program v sobotu ve 12 hodin, ve kterém uvidíte statické ukázky činnosti záchranářů i policistů, defilé vozů Tatra vč. předvedení vozu Tatra Dakar. Součástí programu bude také bojová ukázka k 80. výročí začátku II. světové války.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 15.

    Kováři na Helfštýně

    Mezinárodní kovářské setkání Hefaiston se tradičně koná na hradě Helfštýn u Lipníku nad Bečvou. I letos můžete obdivovat výrobky rozdělené do různých kategorií – klasické i umělecké kovářství, šperky, zbraně i kovolitecké práce. Největším lákadlem je pak pozorování kovářů přímo při jejich tvorbě. Sympozium začalo již minulý týden, od pátku do neděle se promění v setkání Hefaiston pro veřejnost.

    Hrad Helfštýn
    Autor: Blesk/Ladislav Křivan

  • 16.

    Kravařský odpust

    Největší pouť v Moravskoslezském kraji s velkolepým ohňostrojem, spoustou atrakcí, velkou hudební scéna a dalším programem to je Kravařský odpust. V Kravařích se koná od pátku do pondělí. K projížďce tu bude na 40 velkých a 20 malých kolotočů a k vidění přibližně 400 stánků, které se táhnou od mostu na Dvořisko přes Tyršovou ulici až na Náměstí a ulici Nábřežní. Více najdete ZDE

    Aktuálně se můžete z kola porozhlédnout po krajině Opavska.
    Autor: Foto Blesk - Michal Charbulák

  • 17.

    Draci na Hartě

    Největší závod dračích lodí v Moravskoslezském kraji se uskuteční od pátku do neděle na Slezské Hartě. Připraveny jsou závody na 200 a 1000 m, vidět můžete i rozplavby. Součástí je doprovodný program v podobě večerních koncertů.

    Rekordních 65 posádek se zúčastnilo 13. ročníku Pálavského festivalu dračích lodí na Mušovském jezeru.
    Autor: Hynek Zdeněk

  • 18.

    Slavnosti Frýdku-Místku

    Do dob Třicetileté války, kdy se Morava a Slezsko přidává ke stavovskému povstání a vstupuje do války s Habsburky, vás přenesou o víkendu Frýdecko-Místecké slavnosti. Čeká nás průvod městem, koncerty, šermířská představení, hry pro děti a ukázky řemesel. K ochutnání budou staročeské pochutiny i nápoje.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 19.

    Tutanchamon na vlastní oči

    Vydejte se na cestu časem a od Théb po Údolí králů objevujte stopy egyptské civilizace na výstavě Tutanchamon RealExperience o životě a době faraona v pražském Národním muzeu. Čekají vás desítky exponátů, tajuplná atmosféra starého Egypta a fascinující multimediální součást expozice, která umožňuje návštěvníkovi doslova vplout do proudu času a projít věčností, kterou se dle legend měl ubírat samotný vládce. Provedením se výstava odlišuje od všeho, co bylo dosud v Česku k vidění. Výstava potrvá do konce ledna příštího roku. Více najdete ZDE

    V prostorách Národního muzea se zabydlel starověký Egypt.
    Autor: Blesk

  • 20.

    Dotkněte se Měsíce

    Štefánikova hvězdárna na pražském Petříně je jediným místem na světě, kde se budou moci návštěvníci přímo dotknout povrchu Měsíce! Vystavený vzorek měsíční horniny nebude na hvězdárně vystaven za neprůstřelným sklem ani zalitý v umělé hmotě, jako ve všech světových muzeích. Naopak, kousku Měsíce se budete moci dotknout. Vystavený vzorek je horninou, která na Zemi doputovala v podobě meteoritu, jenž byl před 3,1 miliardy let vyvržen z povrchu Měsíce při dopadu jiného kosmického tělesa a šťastnou náhodou dopadl na povrch Země. Zavítat sem můžete až do konce října.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 21.

    iQport na náplavce

    Na náplavce Rašínova nábřeží v Praze kotví loď s názvem iQport. Jde o vědecký park, který nabízí rozmanitou všehochuť zajímavostí. V podpalubí můžete zažít pocit při potápění Titanicu, z nezaměnitelných očních důlků na vás bude chrlit páru kultovní Golem, popovídáte si s robotem, vyzkoušíte závody ve virtuální realitě a mnoho dalšího. Nechybí mnoho dalších vědomostních interaktivních disciplín pro malé i velké. Otevřeno je denně od 9 do 20 hodin až do konce října. Více čtěte ZDE

    Na Rašínově nábřeží v Praze je nový science park - přímo na lodi!
    Autor: Koláž Blesk.cz

  • 22.

    50 let Čtyřlístku

    K padesátinám oblíbeného dětského komiksového časopisu, na které vyrostli už generace čtenářů, připravilo Muzeum hlavního města Prahy na Florenci unikátní interaktivní výstavu. Hlavním exponátem je dům Čtyřlístku v Třeskoprskách, který má čtyři místnosti – každá je věnovaná jedné postavičce. Na zahradě nechybí ani Myšpulínův stroj času, díky kterému nahlédnete do minulosti i budoucnosti Čtyřlístku. Prožít tu můžete i dobrodružnou hru a objevovat mnoho dalšího. Výstava je otevřena do 22. září.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv Blesku, archiv pořadatelů, profimedia.cz

  • 23.

    Made in Czechoslovakia

    Co všechno Čechoslováci vymysleli od roku 1918 do 1992 ve 130 exponátech, přibližuje výstava Made in Czechoslovakia aneb průmysl, který dobyl svět v Národním technickém muzeu v Praze. Na tu navazuje druhá výstava s názvem Pražské vzorkové veletrhy. Ta prezentuje tradiční domácí výrobce, kteří odolali času a fungují dodnes. Největším exponátem, který vítá návštěvníky ze střechy muzea, je letadlo Aero L-29R Delfín. Osobně si mohou lidé průřez desetiletími prohlédnout do září.

    víkendové tipy
    Autor: Czechtourism, archiv pořadatelů

  • 24.

    200 let sportu v Brně

    Všechny nejvýznamnější trofeje brněnských sportovců nabízí výstava Branky, body Brno v 1. patře jižního křídla hradu Špilberk. Návštěvníci uvidí mimo jiné wimbledonský talíř tenistky Jany Novotné, euroligový pohár basketbalistek Žabovřesk, či všech třináct titulů hokejistů Komety. Výstava potrvá do konce roku. Více čtěte ZDE

  • 25.

    Napoleonská doba

    Na Znojemském hradě je k vidění ojedinělá výstava u příležitosti 210. výročí bitvy u Znojma, posledního rozhodujícího vítězství císaře Napoleona a poslední bitvy vojenské kariéry arcivévody Karla. K vidění bude několik desítek unikátních autentických předmětů z doby napoleonských válek. Mnohé pochází ze soukromých sbírek, mnohé nebyly ještě nikdy vystavené. Vitríny představí pěchotu, jezdectvo, dělostřelectvo i další součásti zúčastněných armád. Uvidíte zbraně, ošacení, výstroj…Výstava vrcholí symbolicky setkáním s vítězným císařem Napoleonem a poraženým císařem Františkem. Navštívit ji můžete do 29. září.

    víkendové tipy
    Autor: Foto Blesk - Zdeněk Matyáš

  • 26.

    Svět tajemna

    Děsivé a záhadné předměty z celého světa nabízí výstava Tajuplný svět v Žabím sklepě zámku ve Valticích. Návštěvníci uvidí křížence lidí a zvířat, vypreparované lidské hlavy a podivné lebky. Výstavu, která potrvá až do konce září, připravil záhadolog Arnošt Vašíček. Více čtěte ZDE

    Mořský muž Óannés, takhle nějak měl vypadat kříženec člověka a ryby. Je znám z mezopotámských mýtů.
    Autor: Hynek Zdeněk

  • 27.

    Umění pravěku, pravěk umění

    Unikátní a vystavovanými předměty ojedinělou výstavu můžete navštívit ve Slováckém muzeu v Uherském Hradišti. Výstava Umění pravěku, pravěk umění sleduje 50.000 let od prvního estetického vnímání předmětů a prvních výtvarných projevů v naší minulosti. Nejvzácnějšími exponáty, jejichž hodnota nelze penězi vyčíslit, jsou dvě Venuše – ta z Hlubokých Mašůvek vznikla zhruba 4000 let před naším letopočtem. Venuše z Předmostí u Přerova pochází z dob lovců mamutů a je stará zhruba 30 tisíc let. K vidění je také asi 15.000 let stará dýka vyrobená z čelisti koně s vyobrazením zvířecích hlav nalezená v jeskyni Pekárna na Brněnsku. Výstava je k vidění až do 22. září. Více čtěte ZDE

    Plastika ženy, Venuše z Hlubokých Mašůvek na Znojemsku, pochází z let 4 300 až 4100 před naším letopočtem. Její hodnota je nevyčíslitelná.
    Autor: Blesk:Pro Blesk: Filip Fojtík

  • 28.

    Legiovlak vyrazil

    Věrná replika vlaku, který pomohl československým legionářům v letech 1918 až 1920 ovládnout Sibiř, opět vyráží na pouť Českou republikou. Letos má naplánovaných 35 zastávek, většinou ve východní polovině České republiky. Můžete si prohlédnout dílnu, poštovní, nemocniční, důstojnický či po zuby ozbrojený obrněný vůz. K viděním polní kuchyně, kulomety a mnoho dalšího. Program zastávek je ZDE

     

     

     

                                                                                                                                                                             

     

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy