Krkonoše a Podkrkonoší 

Hora Sněžka je dominantou Krkonoš, zároveň nejvyšší horou u nás a měří 1603 m. Nalezneme zde nejvýše položenou poštu v Čechách, kde můžete podat listovou zásilku, ale také zakoupit turistickou známku. Za zmínku rozhodně stojí moderní kabinová lanovka, která byla zrekonstruována a znovuotevřena v r. 2013. Vyveze vás z Pece pod Sněžkou až na vrchol a vy si můžete vychutnat pohled na krajinu zcela bez námahy.

Zoologická zahrada Dvůr Králové patří mezi nejznámější ZOO u nás. Se svou rozlohou 94 ha se také řadí mezi ty největší. Může se pochlubit nejvyšším počtem afrických zvířat v Evropě, což je velkým lákadlem pro milovníky Afrického safari, neboť v období od května do konce září nabízí projížďky ve speciálně upravených vozech mezi volně pobíhající zvěří.

Kladské pomezí

Náchod byl založen r. 1254 a má spoustu historických skvostů přímo v centra města. Je třeba zmínit renesanční zámek s francouzskou zahradou, gotický kostel sv. Vavřince a mnoho jiných staveb.

Orlické hory a Podorlicko

Oblast Orlických hor a Podorlicka je protkaná místy, která stojí za zhlédnutí. Je zde spousta možností jak se zrelaxovat aktivně, ale také s klidem prostřednictvím pěší turistiky a pohledem na krásnou krajinu nebo historické stavby.

Národní kulturní památka zámek Opočno je chloubou Královéhradeckého kraje. Dokonale dokládá způsob tehdejšího života. Je jedním z nejmohutnějších a nejvýznamnějších zámků v Čechách, jenž vyniká rozsáhlou sbírkou obrazů, zbrojnicí a bohatou knihovnou.

Obec Deštná v Orlických horách je jedním z největších turistických středisek Orlických hor. Nejrušněji je zde zejména v zimních měsících, kterak toto místo proslulo svým lyžařským areálem. Není zde nouze o ubytovací a stravovací zařízení.

Hradecko

Hradec Králové je krajským městem, leží na soutoku řek Labe a Orlice. Toto gotické město bylo založeno v 9. století a je protkáno množstvím architektonických slohů. Kulturně se můžeme vzdělat v Klicperově divadle, na Filharmonii nebo třeba v Galerii moderního umění. Zejména děti ocení Obří akvárium, Aquacentrum či digitální planetárium. Nedílnou součástí Hradce Králové jsou městské lesy, kde si můžete vyjet na kole či in-linech a poté si užít společný piknik.

Archeopark pravěku Všestary, areál Archeoparku pravěku ve Všestarech je unikátní komplexně fungující archeopark, který svým návštěvníkům nabízí výjimečnou expozici pravěku s názornými ukázkami dobových staveb, řemesel, zvyků a obyčejů.

Český ráj

Jíčín je město, které je prošpikováno životem spousty našich velikánů, spisovatelů, malířů, skladatelů, vojevůdců a mnoha dalších. V této souvislosti vás jistě napadne silný historický kontext, jenž město provázel. Je tomu tak, město bylo obehnáno hradbami se zesílenými baštami. Části opevnění jsou dodnes dochovány po celém obvodu historického středu města.

Prachovské skály tvoří romantické skalní město, které je protkáno pískovci, jenž tvoří štíhlé věže, pilíře, plošiny, strže a rokle. Nejdeme zde hustou síť turistických cest a četné vyhlídky. Ty nám poskytnou úžasný výhled do krajiny.

Hrad Kost je jedním z nejzachovalejších vrcholně gotických hradů v České republice. Jeho vznik se dokládá na polovinu 14. století, jenž byl postaven Benešem z Vartemberka. Jeho lokaci lze určit asi na 18km od Jičína v CHKO Český ráj. Prohlídka hradu je rozdělena do čtyř okruhů.