Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Autem přímo kolem obří tlamy lva: V zoo ve Dvoře Králové chystají lví safari

Autor: Jitka Pecharová - 
30. května 2015
05:21

O prázdninách se návštěvníci královédvorské zoo mohou těšit na otevření nového lvího safari. Budou v něm čtyři lvice a tři lvi, které již spojili do smečky.

„Samice žily většinu života společně, samci jsou sourozenci a žijí spolu od narození, takže jsme spojovali dvě malé smečky do jedné velké. Někteří při tom na sebe vzájemně trochu zavrčeli, ale po chvíli už v klidu všichni lvi polehávali vedle sebe,“ uvedla mluvčí zoo Jana Myslivečková.

Smečka sedmi lvů je zatím k vidění z části zahrady pro pěší návštěvníky v malých výbězích. Brzy bude vypuštěna do safari s plochou 1,6 hektaru a chovatelé mezi nimi budou v červnu jezdit auty. Po zkušebním provozu začne lví areál fungovat naplno.

Do areálu lvího safari, ohraničeného čtyřmetrovým plotem a elektrickými ohradníky, vjedou návštěvníci ve svých vozech přes dvojitou bránu s věží, na níž bude hlídat ozbrojená stráž. Uvnitř se musí dbát na to, aby byl vůz zajištěný a okna zavřená. Na bezpečnost v safari dohlédne posádka uvnitř výběhu.

Cena za prohlídku safari vlastním vozem bude během zkušebního provozu lvího safari stejná jako dosud, tedy 100 korun za jedno auto. Kolem poloviny července, kdy se plánuje oficiální otevření lvího safari, které je napojené na stávající areál, se cena zvedne na 190 korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

eda22 ( 30. května 2015 12:54 )

Tak prostě přiznejte, že jste tam nebyli a je to. Plkáte nesmysly.

elssa... ( 30. května 2015 09:59 )

pozemky tam jsou i na jiné zvířata třeba na nosorožce, nebo i slony, slonové mají malinky výbeh,měl by to ve Dvoře vzít do ruky někdo schopný a udelat tam zahradu evropského formátu,a ne ubohé louky s dvema zebrama a antilopama, to co zatím zoo předvádí není žádné safari, zmohli se akorát na vybudovaní atrakcí pro děti, místo toho aby se věnovali safari, možná by bylo vhodné aby se jeli na pořádné safari nekam podívat, zatím ubohost a neschopnost

naidka ( 30. května 2015 08:50 )

Péťo, tak to tam můžeš dělat průvodce.

Zobrazit celou diskusi