Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Řidič, který chtěl vyjet autem na Sněžku: Kluci říkali, že to auto nikam nedojede

Autor: Tomáš Koníček - 
9. května 2015
15:42

O jeho bláznivém kousku mluvilo celé Česko. Zákaz nezákaz, pokusil se se sporťákem vyjet na Sněžku. Uvízl a z bryndy ho tahali hasiči. Blesk šílence vypátral! Je to Rostislav Šafář (24) z Hořic!

„Byl to hec od kamarádů. Říkali, že moje auto je křáp a že něco takového nedokážu. Tak jsem jim chtěl ukázat, že to jde,“ smál se řidič. Ano, jen proto vjel do chráněné oblasti! Od policie dostal pokutu 1000 Kč a čeká ho správní řízení, kde dostane další pokutu. „Straší mě šílenýma ciframa, tak doufám, že mě to mine. Asi bych měl ale shánět sponzora,“ krčí rameny mladík, jenž si sportovní třídveřák pořídil před dvěma lety jako první auto.

Že dělá dopravní přestupek či porušuje zákon o ochraně přírody, mu prý vůbec nedošlo. „Bohužel jsem přehlédl zákaz vjezdu. Časem jsem zjistil, že se tam nesmí snad ani na kole,“ tvrdí naivně Šafář. Odměnou za dobrodružství mu prý byla kořalka od kamarádů. „Kluci v hospodě mě pozvali na panáka. Jsou z toho vysmátý a říkají, že jsem borec. Ale lepší by bylo, kdyby mě příště přijeli vytáhnout,“ řekl mladík, který si řidičák udělal v osmnácti letech.

Svůj plán by možná utajil, kdyby v průběhu cesty neuvízl. „Chtěl jsem dojet až na vrchol. Bylo to někdy nad ránem, asi ve čtyři, a nebylo tam ani živáčka. Jenže dostal jsem se jen asi o 100 metrů výš a dál to nejelo,“ řekl Blesku Šafář.

Blesku se podařilo mluvit i s otcem Rostislava Šafáře. Ten byl z dobrodružné akce syna překvapený, ale výrazně ho to nevykolejilo. „On s tím umí všelijaké kousky. Je to takovej blázen. Že něco takového udělal, mi volali kamarádi. Byl toho plnej internet,“ řekl Jaroslav Hátle. Svého synka prý potrestal. „Auto jsem mu zabavil a teď je u mě v garáži. Dostane ho zpátky, až bude mít rozum,“ vysvětloval Blesku s tím, že jeho syn si teď chce dělat papíry na velkou motorku. „Ale já bych to moc při jeho nápadech nedoporučoval,“ usmál se tatík.

Video Chtěl vyjet autem na Sněžku! "Jsi borec," chválí ho kámoši. - Tomáš Koníček, Daniel Černovský
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

XLADI ( 10. května 2015 07:14 )

Typickej boreček. Tílko, tlustý řetězy, náramek a tvrďáckej postoj v teplákách . A ještě si myslí jakej je borec když tam zapadl. 1000 pokuta je výsměch, ale uhrazení výjezdu policie a hasičů s vyproštěním to asi takový sranda nebude

macek220364 ( 9. května 2015 23:33 )

jak nesmí, ono to prostě nejde...

macek220364 ( 9. května 2015 23:31 )

ten boreček nepochopí nic, pokud tu trasu neprojde pěšky.....

kakapo ( 9. května 2015 20:02 )

Pokuta 20 tisíc, nebo okamžitě zabavit auto. Nevšiml si zákazu vjezdu. Asi ho tam nečekal.

russoo ( 9. května 2015 19:38 )

Takový vůl vůbec nemá mít řidičák. Ta pokuta jeden litr to je také docela výsměch

Zobrazit celou diskusi