Od doby, co se na veřejnost dostala informace, že Sestřičky pouhých pár dílů před koncem tragicky opustí postava Sabiny Laurinové, to mezi příznivci tohoto seriálu vře. Nechápali, proč tvůrci nedopřáli jejich oblíbené vrchní sestře, jíž se i přes nepříznivou diagnózu podařilo zázračně otěhotnět, kýžený happy end. A našli se i tací, co se pustili do sepisování petic! „Prostřednictvím této petice žádáme o přetočení dílu 71. Jednalo by se alespoň o jeden díl, kterým by byl tento seriál zakončený nezávisle na natočených dalších dílech,“ prosili scenáristy zklamaní fanoušci.

„Přijde mi to morbidní, stupidní a tragický, obzvláště v této době, kde je tragédie a trápení až, až. Moc vás prosíme, přetočte to… Takhle hrozně to přeci nemůže skončit. Prostě NEMŮŽE! PROSÍM. Ať alespoň něco má smysl. Pro nespočet lidí je to smysl života!“ štkali, přesvědčení, že seriál je tímto definitivně zkažený.

Ostatně ani ukázky, kterými FTV Prima postupně připravovala fanoušky na drastický Meryin konec (osudným se jí stal na první pohled banální úder do těhotenského bříška), se na sociálních sítích nesetkaly s pochopením. „Jako fakt? Už zase? Hrabat z toho akorát peníze, to by vám šlo! Ale to jak se cítíme my, vám asi nedochází, že?“ zlobili se diváci.

VIDEO: Dojemný konec Sabiny Laurinové v Sestřičkách už dnes. Smrt své postavy oplakala

Video
Video se připravuje ...

Dojemný konec Sabiny Laurinové v Sestřičkách už dnes. Smrt své postavy oplakala FTV Prima

„Teď už to nebude ono, Mery byla a bude největším srdcem urgentu a celého seriálu,“ zaznívá na instagramu s téměř 65 tisíci followery Sestřiček nejčastěji. Scenáristé si nejspíš sami ani neuvědomili, jak kultovní postavu stvořili...  „Když bylo potvrzený, že umře, tak jsem schytala totální záchvat breku a popadlo mě naprostý zoufalství. Neměla jsem chuť do jídla a ani vstát z postele,“ svěřila se například jedna fanynka.

Někteří příznivci televizní zábavy se dokonce pustili do výhrůžek - Primu důrazně upozorňovali, že na další díly se už dívat nebudou, jelikož bez milované Mery po boku Davida Hofbauera, jehož hraje sympaťák Marek Němec (40), už nemají důvod dál sledovat příběhy z rubavského urgentu.

Podle mediaguru.cz byl žebříček sledovanosti v pondělním prime time, tedy v hlavním vysílacím čase, poměrně vyvážený, přesto však Sestřičky i přes mediální masáž a časté upoutávky, které byly pojaty tak, že neskutečně dojímaly, obsadily bronzovou příčku. Více diváků si udržely oba dva díly Specialistů na Nově – první díl 995 tisíc, druhý 849 tisíc. Na Sestřičky se dívalo 722 tisíc lidí, kteří skon Mery jaksepatří oplakali. „Takový záchvat breku jsem ještě nikdy neměla. Strašně to bolí, ani nevíte jak…“ Je otázkou, zda se výhrůžky fanoušků naplní, a další díl se propadne do čísel mnohem nižších.
Fotogalerie
42 fotografií