Výpověď nejdřív na stůl položil její seriálový manžel a bývalý primář Bojan. A to úplně ze stejného důvodu. „Docházelo k mnohým změnám v natáčení vlivem šíření koronaviru, který postihl nemálo mých kolegů. A já jsem prostě dostal strach. Opravdu jsem se bál, že se nakazím, a protože tahle nemoc je nevyzpytatelná, nechtěl jsem tomu jít naproti,” vysvětlil Jiří Štěpnička loni v listopadu svůj nečekaný odchod ze seriálu.

Tehdy nikdo netušil, že vrátit se do návazných Sestřiček nehodlá ani Lenka Termerová (39), která netočila už od loňského jara. Po Štěpničkově odchodu se ale měla její seriálová linka znovu oživit, což Lenka překvapivě nechtěla.

VIDEO: Nová tvář seriálu Sestřičky: Na padouchy má monopol! 

Video
Video se připravuje ...

Nová tvář seriálu Sestřičky: Na padouchy má monopol! FTV Prima

„Vzhledem k tomu, že jsem byla po operaci, jsem se rozhodla v natáčení nepokračovat. Ačkoliv vím, že natáčení provází bezpečnostní opatření, je to riziko, které jsem nechtěla podstoupit,“ prozradila maminka Marthy Issové (39).

Rychle tak museli vymyslet, kdo za ni postavu Bibi Bojanové převezme. Nabídku nakonec přijala Kateřina Macháčková, která neměla jednoduchý start – na rubavský urgent ji přivezli po nehodě. 

Atak rakoviny

Před 11 lety Termerové diagnostikovali rakovinu prsu. Lékaři jí tehdy nádor odstranili a herečka po boji se zákeřnou nemocí přehodnotila celý život. „Těžké je to celé, ale když vám řeknou, že léčba bude trvat rok, nejde být celý rok pořád ve stresu. Zvyknete si a najdete mechanismy, jak s tím žít. Nejhorší je asi začátek. Vůbec nevíte, co se s vámi děje, rozhodujete se v rychlosti, absolvujete spoustu vyšetření...“ popsala s tím, že jí nemoc spustily hormonální změny v kombinaci se stresem.

„Mně hned nasadili hormonální terapii kvůli zmenšení nádoru. Odstěhovala jsem se na chalupu a jezdila do Prahy jenom na natáčení a na představení. Chtěla jsem být v přírodě. Pořád jsem jezdila na kole a doufala, že to zvládnu,“ dodala.

VIDEO: Svatba Sabiny Laurinové a Saši Rašilova v Sestřičkách!

Video
Video se připravuje ...

Svatba Sabiny Laurinové a Saši Rašilova v Sestřičkách už dnes! FTV Prima

Fotogalerie
76 fotografií