Když se narodíte jako budoucí král, zní to jako pohádka. Jednoho dne vás čeká trůn a s ním i obrovská moc. Je s tím ale spojená i bolest a kletba - abyste na něj mohli usednout, musíte počkat na smrt těch, které milujete. V případě Williama je to jeho babička Alžběta II. (94) a táta Charles (72). Jednoduché to ale neměl ani Harry, který vyrůstal s cejchem náhradníka a celý život byl v roli »toho druhého«. I proto své vlastní místo dlouho hledal. Bojoval v Afghánistánu, pilotoval bitevní vrtulník Apache, skončil u psychiatra...

Video
Video se připravuje ...

Nový dokument o princezně Dianě youtube

Pak se ale zamiloval do herečky Meghan Markleové (39, Kravaťáci) a jeho život nabral zcela jiné obrátky. Když se tedy ocitl na rozcestí a musel volit mezi rodinou a svou novou láskou, v odpovědi měl jasno: Budu s Meghan. Takže zatímco z Williama se stane král a čeká ho život v Buckinghamském paláci, princ Harry rozjíždí vlastní byznys v Hollywoodu, kde si s chotí koupili luxusní vilu za 320 milionů korun. Dva bratři - dva světy.

Britská média uvádějí, že spolu nemluvili už několik měsíců. A další věcí, jež je teď ještě více rozdělila, bylo šokující vystoupení Harryho a Meghan u Oprah Winfreyové (67), kde královskou rodinu obvinili mj. z rasismu. „Rasisti v žádném případě nejsme,“ odsekl reportérovi William, který teď brání čest své rodiny. A jeho vztah s kdysi nerozlučným Harrym? „Ještě jsem s ním nemluvil, ale udělám to...“ Kdyby se prý něčeho takového Diana dožila, puklo by jí z toho srdce.

Složí zbraně kvůli mámě?

I když Williama s Harrym zřejmě čeká dost nepříjemný rozhovor, stejně se mu nevyhnou, ostatně ani osobnímu setkání. Minimálně 1. července chtějí společně v Kensingtonském paláci odhalit sochu milované matky - Lady Di, která by se ten den dožila 60 let. Britský deník The Mirror uvádí, že jsou oba znepřátelené tábory připraveny se sejít ještě před akcí, promluvit si a složit zbraně. „Napětí mezi nimi se stupňuje, oba si ale uvědomují, že alespoň pro ten den musí jít všechny sváry stranou,“ uvedl zdroj deníku.

VIDEO: Otevřená zpověď Williama, Kate a Harryho: O mateřství i smrti Diany

Video
Video se připravuje ...

Otevřená zpověď Williama, Kate a Harryho: O mateřství i smrti Diany Reuters

Fotogalerie
36 fotografií