Daniel se svou orientací nikdy netajil, zato jeho životní partner Matěj Stropnický se tzv. vyoutoval (tedy přiznal svoji orientaci) v době, kdy byl aktivní v politice a byl šéfem Strany zelených. 

Je to tak, chodím s Danielem Krejčíkem, je to skvělý kluk. Jsem na kluky. Je to super věc, s Danem obzvlášť. A jestli náš vztah vydrží toto, tak už vydrží vše,“ řekl v roce 2017 Matěj pro Blesk.cz. 

Zatímco o Stropnickém to jeho rodina věděla už od jeho devatenácti let a respektovala to, Krejčík to tak jednoduché neměl. 

Tati, jednou jsi přede všemi ve vesnickém baru řekl, že bys měl radši jiného syna než mě. Několik týdnů na to se mi chtělo umřít,“ přiznal na sociální síti mladý herec, který shodou okolností o problému přijetí gaye v rodině hraje v inscenaci Kdo zabil mého otce

Video
Video se připravuje ...

Daniel Krejčík a Matěj Stropnický: Adopce holčičky nevyšla, ale dítě dál chceme! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Mého otce zamlada až do smrti hraje Adam Mašura. Adam je původem Slovák, kluk, co holejma rukama porazí kance. Je mi tam po celou dobu parťákem…čím dál víc v něm na jevišti vidím svýho tátu, on říká, že čím dál víc tu postavu hraje jako svýho tátu…a někdy, když se tak vracíme z těch zájezdů a vyprávíme si o těch našich dětstvích a tátech, tak jsou jistý témata, který i tohohle Hunka Adama a Plačku Dana spojujou, když si vyprávíme, jak jsme si oba chtěli v daný momenty s našima tátama víc rozumět,“ netají se Dan, který na křtu své knižní prvotiny Nadělení, příběhy kluka ze zámku, přiznal Blesku, že by v budoucnu byl velmi rád otcem.

O jednu adopci se s Matějem už pokusili, ale nevyšla. Budou ovšem hledat další způsoby, jak mít spolu dítě a vychovat z něj slušného člověka. 

Fotogalerie
42 fotografií