Externí režisér reality show usedl na lavici obžalovaných kvůli údajnému vydírání jedné z postav show, policisty Stanislava K. (†42). Poté, co vyslechl od opavského samosoudce Libora Havelky slova „zprošťuje se obžaloby“, si oddechl.

Policista Stanislav se během natáčení oběsil v lese poté, co napsal dopisy na rozloučenou, v nichž vysvětloval, že mu Jan B. vyhrožoval obviněním z rasismu (vyměněná manželka byla Romka), vyhazovem z práce a také zatčením v přímém přenosu.

„Je mi opravdu velice líto lidské tragédie, že přišli synové o tátu a manželka o muže. Mohu ale taktéž prohlásit, že necítím vůbec žádnou vinu,“ prohlásil režisér na závěr jednání. Trestní odpovědnost podle soudu nemá žádnou, přestože…

„Podle soudu mohlo být jednání pana obžalovaného nemorální a porušující lidskou důstojnost, omíláno tu bylo téma rasismu. Vina nebyla ale prokázána,“ upozornil soudce.

Ve hře byl výchovný trest

Žalobce navrhoval obžalovanému podmíněný trest a osmdesátitisícovou pokutu. „V tomto případě mohlo jít o vydírání, případně o nebezpečné vyhrožování a nebo přečin útisku,“ vyjádřil se v závěrečné řeči, po vyslechnutí zvažuje odvolání proti rozsudku.

Nutil účastníky k rasismu?

Vyměněná manželka Greta F. z Litovle strávila s policistou poslední dny před jeho sebevraždou. Vypověděla, že Jan B. si bral jednotlivé účastníky do ústraní, a tak je nutil, aby mu do kamery říkali takové názory, jaké on potřeboval. Narážel podle ní na to, že je romského původu.

Chtěl větší sledovanost?

„Chtěl, abych mluvila, co on chce, na tu kameru. I to, co jsem říkat nechtěla. Aby zvýšil sledovanost. To samé tlačil též na policistu Standu, ten se kvůli němu bál o práci, že ho zatknou v přímém přenosu. Vydíral ho,“ řekla Blesku u soudní síně Greta F.

Co bylo v dopise na rozloučenou?

„Doufám, že mě pochopíš. Hrozí mi trestní stíhání z Výměny manželek a já bych to asi nevydržel. Omlouvám se, že je to v tuto nevhodnou dobu, rozděl peníze, jak uznáš za vhodné. Myslím si, že to bude lepší než ostuda a trpění na obou stranách, budu na vás myslet a kontrolovat. Doufám, že naše děti vychováš a budou mít vlastní děti, moc bych si to přál. Miluji Tě a naše děti,“ napsal policista své ženě v dopisu na rozloučenou. Poté se 11. srpna 2020 oběsil v lese.

„Z natáčení chtěl Standa odstoupit, protože mu prý někdo umřel v rodině. To se nelíbilo jednomu člověku z externí firmy, co pořad natáčela. Začal s ním hrát hru na kočku a myš, “ řekl už dříve Blesku rodinný známý.

Smrt pohodového policisty, který údajně nezkazil žádnou legraci, zaskočila celou ves. Rozuměl si se svou manželkou a dle sousedů i s náhradní „paní“ v rámci Výměny manželek. „Proč?“ ptají se všichni na důvod jeho sebevraždy.

VIDEO: Démoni Drahokoupila: Odstoupil ze Survivor! A syn Horké čelí nadávkám antivaxerů

Video
Video se připravuje ...

Démoni Drahokoupila: Odstoupil ze Survivor! A syn Horké čelí nadávkám antivaxerů Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
7 fotografií