Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Smutek první dámy Evy Pavlové: Zemřela prezidentská kočka Micka

Aktualizováno -
16. dubna 2024
16:22
Autor: simao, lbp - 
16. dubna 2024
10:24

Byla miláčkem v rodině Petra a Evy Pavlových. A první kočkou Česka. S Petrem a Evou Pavlovými vyrazila Micka na Hrad do Lumbeho vily, kdy tamní zahrady pojala dle prezidentových slov pro Blesk za své teritorium. A coby někdejší nalezenec s kratším ocáskem, než mají jiné kočky, se těšila velké péči první dámy. Jenže Eva Pavlová před několika dny upozornila na to, že se Micce přitížilo. A podle informací Blesku prezidentská kočka nakonec zemřela.

„Zdravím všechny spřízněné duše. Vím, že jsem teď nebyla příliš aktivní, nicméně nemoci se nevyhýbají ani chlupatým členům rodiny, o které se také musíme starat. Micka vyžaduje už několik dní péči a já bych si moc přála, aby mohla brzy opět sama pobíhat venku,“ uvedla před třemi dny na instagramu první dáma Eva Pavlová.

Její přání se jí nevyplnilo... Podle informací Blesku kočka Micka zemřela. „Tuto otázku nechá paní Eva Pavlová bez reakce,“ uvedl pro Blesk Petr Fučík z kabinetu Evy Pavlové.

„Mít zvířátko je radost, spoustu nám toho dávají, mnohdy bychom se od nich mohli učit, ale zároveň je to závazek. To, že se o ně staráme více v době, kdy jim není ′do skoku′, je to nejmenší, co jim za jejich službu pro nás můžeme dát,“ uváděla Eva Pavlová.

Skon Micky jí však nyní rozesmutnil. A nejen první dámu. „Je mi nesmírně líto, že zemřela kočka Micka, mazlíček našeho prezidenta Petra Pavla. Ztráta zvířecího přítele je vždy bolestivá a jako milovník zvířat s Vámi soucítím,“ vzkázal europoslanec a náměstek pražského primátora Jiří Pospíšil (TOP 09).

Přidala se i novinářka a producentka Kateřina Entrychová, pracující aktuálně na francouzském velvyslanectví v Praze.

„Upřímnou soustrast prezidentu Pavlovi a jeho paní Evě Pavlové. Domácí zvířátko je v řadě domácností nedílnou součástí rodiny a jeho odchod je velmi bolestivý. Příběh kočičky Micky nás od prezidentské volby dojímal napříč, bez ohledu na volební preference. Nezapomeneme,“ uvedla na sociální síti X.

Z návštěvy Zlínského kraje se Pavlová omluvila

Smutnící první dáma nevyrazila s manželem - prezidentem Petrem Pavlem - na návštěvu Zlínského kraje, ačkoliv její účast byla původně avizována.

Plánovaná návštěva Evy Pavlové na Fakultě multimediálních komunikací ve Zlíně se neuskuteční, prezidentova manželka z osobních důvodů ale návštěvu odvolala, uvedla v úterý ČTK.

Nalezenec Micka

O kočce Micce přitom mluvila Pavlová i v minulosti. A přiblížila její pohnutý osud. „Micka je nalezenec a stalo se to tak, že jsme měli kdysi pejska. Jmenoval se Bob a já jsem Boba venčila tam, kde bydlíme, kousek pod Řípem. Bylo to 6. prosince a viděla jsem, že něco vyčmuchal, tak jsem se šla podívat, na co se tam kouká. A Bob tam vyčmuchal v závěji malé koťátko, které se tam nevím, jak vzalo. A protože byl sníh, tak jsme koťátko vzali domů, a od té doby u nás zůstalo. A to je Micka. Micka má menší ocásek než každá jiná kočička, protože právě tehdy byla velká zima, byl velký mráz a on jí kousek ocásku umrznul. Ale jinak je to krásná kočička,“ říkala v minulosti Eva Pavlová pro iRozhlas.cz.

S Pavlovými zamířila i do Lumbeho vily

Pavlovi se přestěhovali z Černoučku do Lumbeho vily na Hradě, kam s nimi zamířila právě i Micka. Prezident Pavel byl nedávno hostem speciálního vydání pořadu Hráči, kde od čtenáře dostal dotaz i na to, co se děje s kočkou Mickou, která není vidět ani na sociálních sítích.

„Ono to je tím, že ta Lumbeho vila je trochu chráněná pohledům veřejnosti, ona už vilu a její okolí pojala za své teritorium. Pokud by se někteří z občanů dostali do zahrad kolem Lumbeho vily, tak jí tam mohou vidět téměř každý den,“ říkal v březnu v pořadu Hráč. Nyní už to, bohužel, neplatí.

Video  Petr Pavel v Hráčích: O pendlování mezi Černoučkem a Lumbeho vilou na Hradě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Uživatel_5825645 ( 18. dubna 2024 14:48 )

🤔

mipa ( 18. dubna 2024 09:27 )

🙁 Redakce Blesku, jste trapní. To už nemáte o čem psát, za co máte prezidenta P.P. chválit? Milovali s ženou kočku, a co tak občany? Snad by měli té jejich milované Mindě zařídit státní pohře - a vyvěsit všude černé prapory. Je to ubohost. 👎

obessenalucerne ( 18. dubna 2024 07:09 )

Ale neškodila naší zemi tolik, jako soudruh Zeman.

harpyje ( 17. dubna 2024 15:25 )

Hele klidek, treba v CR je nejcastejsi pricina umrti zpusobena zviretem alergicka reakce na bodnuti vosou/vcelou/srsni a pak infekce prenesena z klistete. A mozna jeste obstrukce dychacich cest zapadlou masovou kulickou z toho tvyho prasatka

Uživatel_5353218 ( 17. dubna 2024 13:53 )

So…..Selena krava

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa