Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rok první dámy Evy Pavlové. S čím svému muži radí? Dovolí si k němu nejvíce!

Autor: for - 
8. března 2024
21:49

První dáma Eva Pavlová manželovi nevnucuje svůj názor a snaží se mu neradit. Zároveň se ale nebojí svůj názor říct a myslí si, že si k prezidentovi dovolí více než jeho poradci. Řekla to v rozhovoru pro Českou televizi, kde se objevila po boku manžela. Doma se podle hlavy státu snaží o práci nebavit. Pavlová opět přiznala, že pro ni bylo přijetí nové role těžké, protože se už těšila na klidný život s vnoučaty. Uvedla mimo jiné i to, že v roli první dámy se z člověka může stát „veřejný majetek“. 

„Pro mě to bylo hodně těžké, protože jsem se poté, co jsme se vrátili z Bruselu, těšila na příjemnější období, kdy budeme trávit čas s rodiči a vnoučaty. Ale když jsem viděla, co se děje v této zemi a jakou má manžel podporu, říkala jsem si, že do toho půjdeme oba s tím, že chceme něco zlepšit,“ uvedla Pavlová během rozhovoru pro Českou televizi. Ostatně není to poprvé, co přiznala, že z kandidatury manžela nebyla příliš nadšená. Sám prezident přiznal i Blesku ještě před svým zvolením, že jeho choť podstoupila velkou oběť.

Navzdory rozpakům z první manželovy kandidatury Eva Pavlová podotkla, že muže podpoří, pokud do toho znovu půjde. Tedy za předpokladu, že se opět ukáže, že Češi jejího manžela taktéž podporují. Pavlová přiznala, že nemá ráda oslovení první dáma. „Vnímám to jinak, stále si na to zvykám,“ svěřila se s tím, že má nejraději oslovení „Paní Evo.“ V roli první dámy jí občas přijde, že se stává jakýmsi „veřejným majetkem“. 

Pavlovi doma? O práci se snaží nebavit

Podle prezidenta se doma snaží manželé o práci nebavit. Navzdory tomu, že si hlava státu nosí domů mnoho pracovních materiálů v elektronické i papírové formě. „Máme každý dost toho svého, a tak se chceme bavit o věcech odlišných, nebo když nás něco zasáhlo emocionálně, tak si to sdělíme, ale spíše se o práci nebavíme,“ uvedl prezident Petr Pavel.

Eva Pavlová se také snaží svému protějšku příliš neradit, uvedla v rozhovoru. „V zásadě  manželovi neradím, můžeme se o něčem pobavit, ale nevnucuju mu svůj názor,“ řekla s tím, že její muž má těch názorů třeba 20 a ten její je jen jeden z nich. „On si najde zlatou střední cestu,“ dodala s úsměvem.

Myslí si ale, že si k Pavlovi přeci jen dovolí více než jeho poradci. „Lidé kolem prezidenta si nedovolí naplno říct, že něco třeba není tak dobře. Ale já si to dovolím,“ usmívala se první dáma a prezident přikyvoval. „Mě to občas štve, protože mám třeba nějakou představu, která nekoresponduje se skutečností a ona mi ji zprostředkuje. Občas je to brutální, ale účinnou formou,“ přiznala hlava státu. 

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou Pavlovou během bilančního rozhovoru pro Českou televizi (8.3.2024) Prezident Petr Pavel s manželkou Evou Pavlovou během bilančního rozhovoru pro Českou televizi (8.3.2024) | Reprofoto ČT

První dámu dle jejích slov mrzí, že si někteří lidé myslí, že se ona i její manžel změnili. „Mrzí mě, když mi někdo říká, že jsem se dlouho neozvala, protože už jsem jinde,“ svěřila se. Podle ní jsou oba stále stejní. „Jsme pořád stejní, ale jen nás ty starosti a povinnosti, kdy jsou od nás velká očekávání, zaměstnávají hodně. A než si nastavíme rytmus, prostor mít čas na přátele je menší. A bohužel i na rodinu,“ konstatovala.

Manžel ji ale doplnil, že má i opačnou zkušenost. „Setkávám se i s tím druhým. Lidé oceňují, když zůstanete stejní. Jdu třeba nakoupit a paní se zastaví a je nadšená, že si jdu koupit housky. Nebo jedu na motorku, zastavíme se někde a sednu si třeba na schod s kávou v ruce. Lidé to oceňují, říkají, že je fajn, že jste zůstal normální,“ dodal.

Jarmila Krupova ( 10. března 2024 13:43 )

To že je první dáma?To si může ona sama o sobě říct?Co by mu chtěla radit?

Uživatel_5813258 ( 10. března 2024 11:15 )

rok první soudružky politručky na hradě !

BobyNo1 ( 10. března 2024 02:17 )

Politručka, kontráš. Kvůli podobným dacanům, jako byli a jsou tito manželé, strávila sestra mého dědy svá nejlepší léta v lochu; za to, že rozmnožovala a distribuovala povídky s náboženskou tématikou. Tak doufám, že si PePa Pávek ten rok prezidentství užil, a s ním i jeho voliči!

Miroslav Miki ( 9. března 2024 21:13 )

Soudružka školila soudruhy jak se kalila ocel a budovala mír v notách varšavské smlouvy

Uživatel_5353218 ( 9. března 2024 15:14 )

Koho a zatknout Udavaci

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa