Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Eva Pavlová v Lucembursku: Tajemství šatů k velkovévodovi. Co na oblíbený kousek říká stylista?

Autor: ver - 
1. března 2024
05:00

Prezident Petr Pavel spolu s manželkou Evou ve čtvrtek zahájil návštěvu Lucemburska. Česká hlava státu v Lucemburku jednala s velkovévodou Henrim, premiérem Lukem Friedenem nebo předsedou Sněmovny Claudem Wiselerem. Zatímco Pavel se držel jednoduchého obleku, první dáma oblékla své oblíbené šaty od módní návrhářky Tatiany Kovaříkové. „Přiměřeně odvážné barvy jsou velmi příjemnou změnou,“ komentoval stylista Petr Lukeš pro Blesk. 

Ačkoliv v Lucemburku panují teploty jen pár stupňů nad nulou, prezidentský pár se objevil oblečen poměrně nalehko.

Pavlová oblékla přes oblíbené modré šaty od české návrhářky Tatiany Kovaříkové jen rozepnutý tvídový kabátek. „V zásadě je to pěkná volba. Střihově velmi dobře sedí,“ uvedl pro Blesk Lukeš. „Přiměřeně odvážné barvy, které jsou ovšem velmi příjemnou změnou, na kterou jsme dlouho u první dámy nebyli zvyklí,“ dodal. 

Pavlová již několikrát v minulosti překvapila, když zrecyklovala některé ze svých dříve nošených outfitů. Ani v Lucemburku nešlo o premiéru, na což upozornil i Lukeš.

„Mám dojem, že jsem tento outfit už viděl na první dámě vícekrát,“ připomněl Lukeš návštěvu prezidentského páru v Paříži na konci loňského roku. „Je velmi potěšující vidět, že první dámě její styl není lhostejný, což určitě velmi svědčí její reprezentativní funkci,“ uzavřel Lukeš. 

Eva Pavlová na návštěvě Francie Eva Pavlová na návštěvě Francie | Instagram/Petr Pavel

A nezkalamal ani prezident. Ačkoliv u Petra Pavla jsme na „otužilý přístup k oblékání“ zvyklí, český prezident opět překvapil, když se po lucemburské metropoli pohyboval jen v saku bez kabátu.

„Myslím, že pan prezident by potřeboval větší péči. Tradičně bez kabátu a pár dalších věcí, na kterých by stálo za to zapracovat,“ řekl Lukeš. 

Politická jednání

Lucemburský velkovévoda Henri s chotí Marií Teresou dnes ráno přijali ve Velkovévodském paláci Pavla s manželkou Evou. Oficiální ceremoniál, při kterém zazněly hymny obou států, předcházel úvodnímu Pavlovu jednání v rámci návštěvy, která potrvá do pátečního večera.

Pavel dopoledne stihl sérii politických jednání. Setkal se také s premiérem Lukem Friedenem, předsedou Sněmovny Claudem Wiselerem nebo s Xavierem Bettelem, bývalým předsedou vlády a nyní vicepremiérem, ministrem zahraničních věcí a zahraničního obchodu a ministrem pro rozvojovou spolupráci a humanitární záležitosti.

Předmětem jednání s velkovévodou i zástupci vlády byly podle odboru komunikace Hradu obchodní spolupráce mezi oběma zeměmi, konflikty na Ukrajině a Blízkém východě a okrajově i situace ve Visegrádské skupině. 

Video  Designérka Zuzana Lešák Černá: Hodnocení stylu Evy Pavlové  - Videoredakce ženských titulů
Video se připravuje ...

Kokoška Tobolka ( 2. března 2024 07:06 )

Eva si šetří víte co chtějí peněz za to ze obléknout první dámu to je hned látka o 300% dražší

Kokoška Tobolka ( 2. března 2024 07:05 )

Potkali se u Kolína

Uživatel_5650027 ( 1. března 2024 22:18 )

Ta paní má "velmi slušivý kabát s krásným páskem"! 🫡😂😆 I když mají milión poradců na oblečení, chování...z BURANŮ zvyklých na maskáče zůstanou BURANI v maskáčích!!!!

srandicky ( 1. března 2024 22:12 )

jestli to tomu velkovévodovi někdo pošeptal co tam má za svoloč

Uživatel_5650027 ( 1. března 2024 22:12 )

Hoffe. Bás NIKDO nepozval😂

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa