Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Oddych od prezidentování: Pavel má týdenní dovolenou. Tají se kde

Autor: Jakub Kopřiva - 
7. února 2024
05:00

Oraz od prezidentských povinností si dal »hradní pán« Petr Pavel (62). Vyrazil na dovolenou. Navazuje tak na své předchůdce, kteří v minulosti rovněž vyráželi v zimě za odpočinkem. Oproti nim je místo jeho dovolené tajné.

Že si Pavel užívá týdenní volno, potvrdila Mária Pfeiferová z tiskového odboru Hradu. „Ano, pan prezident je na dovolené. Z bezpečnostních důvodů ale nebudeme sdělovat, kde ji tráví,“ uvedla pro Blesk. Se stejným argumentem bezpečnosti prezidentská kancelář odmítla sdělit, jestli je s hlavou státu i první dáma Eva Pavlová (59), či zda je prezident v Česku, nebo v zahraničí. Když měl loni Pavel letní dovolenou, plánoval ji trávit na chalupě s rodinou.

Lyže i člun

I když většina Čechů si pojem prezidentská dovolená spojí s plavbami Miloše Zemana (79) v člunu na rybníce v Novém Veselí, trávily ji hlavy státu různě. Třeba právě Pavlův předchůdce na Hradě se nechal během zimního oddechu vyfotit na běžkách. Na hory pak pravidelně vyrážel Václav Klaus (82), který byl vášní pro lyže známý, často mířil do Pece pod Sněžkou či Špindlerova Mlýna. A hory volil pro odpočinek i v létě.

Chalupu (na Hrádečku) si vybíral pro nabrání sil i Václav Havel (†75), ovšem kvůli častým zdravotním komplikacím trávil dovolenou i v zahraničí, jelikož mu dělalo dobře středomořské klima. V jižním Portugalsku měl prezident dokonce vilu. A během dovolené v dubnu 1998 se v rakouském Innsbrucku podrobil náročné operaci proděravělého tlustého střeva.

Video  Novoroční projev prezidenta Petra Pavla  - ČTK/Blesk
Video se připravuje ...

roxin ( 9. února 2024 15:38 )

Kašli na něj když tu není-NEPODEPISUJE, kdyby to nenapsali že má veřejně tajnou dovolenou ani bychom to nepoznali, dělá houby i když tu je tak mu raděj to cestování zaplaťme ať si jezdí a my budeme mít aspoň od něho klid!

1917 ( 9. února 2024 12:37 )

Jako válečný HRDINA mohl si zajet třeba na Libavou a trávit dovolenou v zákopech spolu s u nás cvičenými ukrajinskými vojáky, když je tak miluje a mohl by jim vyprávět o svých hrdinských činech na misích!

krapotkin ( 9. února 2024 11:25 )

Normálně pracující člověk má dovolenou za otročinu, kterou odvádí pro stát (nebo svého otrokáře), ale za co ji má prezident ? Zatím se zrovna nepředřel - těch pár podpisů na lejstra, která slouží k okrádání obyvetel a pár námi placených vejletů po světě nestojí ani za řeč.

roxin ( 9. února 2024 11:18 )

Tak mě napadlo když je to tak veřejně tajná dovolená bez politručky, jestli si v Malaze nedal spicha se zůzou, tak to bych se mu nedivila že ji chce utajit. 😃

roxin ( 9. února 2024 06:53 )

Soudruhova cesta za "štěstím" ta veřejně tajná že přistál v MALAZE čekal na kufry s ostatními je nejen veřejně tajná, ale i podivná. Proč s ním nejela na tajnou misi i politručka když si jel odpočinout, všude s ním jezdila a teď ji nevzal??? Ono to pravděpodobně bude jinak a to TAJNÉ SE OPRAVDU TAJÍ!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa