Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Neuvěřitelný příběh Arlan: Z bezdomovkyně miliardářkou za pouhých šest let

Autor: jel - 
15. dubna 2024
07:43

Arlan Hamiltonová (43) založila úspěšnou firmu, která investuje peníze do začínajících podnikatelů výměnou za podíl ve firmě. Sama ale na začátku neměla vůbec nic. Než se jí povedlo přesvědčit prvního investora, žila jako bezdomovkyně a přespávala na letišti v San Francisku.

Arlan neměla jednoduché dětství, vyrůstala s maminkou samoživitelkou a musely počítat každou korunu. Ve třiceti letech se rozhodla, že založí firmu. Cesta za úspěchem ale nebyla jednoduchá a Arlan chvíli žila jako bezdomovkyně.

V té době jezdila na schůzky do Silicon Valley. Lidé, s nimiž se setkávala, neměli ani tušení, že přespává na letišti. „Vyžadovalo to roky vytrvalosti,“ přiznala zakladatelka Backstage Capital v pořadu Tamron Hall Show. 

Trvalo to dlouho, než se jí podařilo přesvědčit investora, aby dal její firmě šanci. Měla v plánu investovat do dalších začínajících podniků výměnou za podíl ve firmě. Zjistila, že nejvíce šancí získat peníze na rozjezd firmy mají bílí muži. „Jako černošské homosexuálce mi tato statistika změnila život,“ vysvětluje. Rozhodla se proto naopak zaměřit na podceňované lidi, na ty, kteří jsou například součástí nějaké menšiny, a investovat do jejich byznysu.

Její podnik se rozjel a ona nyní dává rozhovory, píše knihy, a objevila se dokonce v prestižním magazínu Forbes.

Video  Olivia se už v osmnácti stala milionářkou.  - TikTok
Video se připravuje ...

.tg.bb ( 15. dubna 2024 15:20 )

Obdivuhodné, že počítala každou korunu. Možná se jí nedařilo právě proto. Měla raději počítat čvrťáky a dimy.

Zobrazit celou diskusi