Movitým fanouškům Deníku princezny s Anne Hathawayovou (41) v hlavní roli se na konci loňského roku naskytla nevšední příležitost. Do prodeje se dostala luxusní vila v San Francisku, která si v komedii zahrála exteriér střední školy, na kterou chodila Mia Thermopolisová, než zjistila, že je následnicí trůnu malého evropského království jménem Genovie. 

Po třech měsících na trhu se vila na začátku ledna prodala za 6,5 milionu dolarů, tedy bezmála 150 milionů korun. Nabízí 423 m² obytné plochy o dvanácti místnostech, čtyřech ložnicích a čtyřech koupelnách. Nechybí výtah, soukromá posilovna či garáž s prádelnou. 

Kromě faktu, že si vila zahrála v celosvětově úspěšném snímku, nalákala své nové majitele i na krásný výhled na Sanfranciský záliv, město i rozlehlý zelený les. 

Ve filmu se vila nicméně objevila pouze zvenku. Interiéry fiktivní školy Grove High School se točily na škole Alverno High School v Sierra Madre nedaleko Pasadeny v Kalifornii. 

Předchozími majiteli vily byli výkonný ředitel společnosti Just Desserts a jeho manželka. V průběhu posledních dvaceti let prošly dům i pozemek množstvím renovací, fanoušci ale i tak hned na první pohled pořád dobře poznají, o jaký dům vlastně jde. 

Video
Video se připravuje ...

Vila v Troji je na prodej za 300 milionů. Daniel Červ / RE/MAX

Fotogalerie
35 fotografií