Luxusní pětihvězda Four Seasons opět hledá nového majitele. Rozhodnutí investiční skupiny Northwood Investors mělo potvrdit Hospodářským novinám několik nezávislých zdrojů.  

Podle majitele poradenské společnosti Jan Hospitality, Jana Adámka, by se mohla transakce zapsat na seznam nejprestižnějších finančních operací v hotelnictví. Odhadní cena impéria totiž míří k astronomické částce, která je vyčíslena na 3,3 až 4 miliardy korun.  

Four Seasons, který je právem považován za créme de la créme mezi hotely, nabízí 157 pokojů, jejichž denní výtěžnost při plné kapacitě dosahuje milionových cifer. Jen pro představu - cena za noc zde začíná na „pouhých“ 16 tisících, za prezidentské apartmá si pak zájemci připlatí i víc než desetinásobek. Obvyklá cena Royal Suite se pohybuje okolo 200 tisíc za noc. 

Co jste možná nevěděli?

Pražský hotel Four Seasons proslul zejména tím, že splní i ta nejnáročnější přání slavné klientely. Jak už Blesk v minulosti informoval, provozní tým hotelu již zvládl koupi pražského krysaříka i s doklady nutnými pro vývoz, zastavení Orient expresu v Plzni pro paní, která ho zmeškala v Praze, a i vyrobení a doručení čokoládového narozeninového dortu pro 30 lidí z Prahy do Plzně za dvě hodiny. 

Video
Video se připravuje ...

Lady GaGa musela být ze svých fanoušků u vytržení! Blesk - David Kundrát

Fotogalerie
84 fotografií