Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Maminka kvůli stovkám nádorů nemohla ani dýchat: Po 60 hodinách na sále jí děti konečně vidí do očí

Autor: btk - 
7. dubna 2024
19:37

Dvaačtyřicetiletá Charmaine Sahadeová trpí velmi vzácným onemocněním. Po celém těle jí rostou stovky nádorů. Stav je tak extrémní, že se jí výrůstky vytvořily ve vlasech, v ústech, a dokonce i na genitáliích. Maminka dvou dětí se bojí, že jí nádory znemožní dýchat a ona bez jakékoliv pomoci zemře. Dlouhou dobu žila v přesvědčení, že jí nikdo nedokáže pomoci. Až jistý chirurg Ryan Osborn z Kalifornie zmínil poslední naději a nabídl mamince operaci. Ta trvala dlouhých 60 hodin.

Vzácnou morbus von Recklinfhausenovou chorobou trpí na světě přibližně 2,5 miliónů lidí. U 42leté Charmaine Sahadeová se jedná o extrémní případ. Na celém těle se jí objevují tisíce nádorů, a to i na ústech či genitáliích. Kvůli závažnosti onemocnění se Charmaine potýká s každodenním posměchem. Má také problém s chůzí i dýcháním. Výrůstky jí téměř ucpávají nos.

Lékaři si s nemocí nevěděli rady

„Všechny ty boule se zvětšují. Bojím se, že když nebudu moci pořádně dýchat, zemřu. Možná ani v tu chvíli nebudu schopná včas zavolat pomoc,“ uvedla v pořadu Take My Tumor na stanici TLC.

První výrůstek Charmaine narostl ve 13 letech. Kritický stav přišel v době, kdy Sahadeové začaly nádory zakrývat oči. Maminku dvou dětí začala přemáhat zoufalost, lékaři si s nemocí vůbec nevěděli rady. Jak uvedl deník Daily Star, shodou okolností maminka objevila jako poslední možnost záchrany onkologického chirurga Ryana Osborna z Los Angeles.

Operace trvala 60 hodin

„Většina lékařů hledí jen na vysoké riziko selhání operace. Já to vidím jinak. Je to pro mě příležitost změnit život člověku. Šel jsem studovat medicínu, abych lidem pomáhal,“ řekl Osborn.

I přes dvacetiletou praxi doktor přiznal, že podobně závažný případ v životě neviděl. Jednalo o velmi složitý a dlouhý proces. Několik operací v průběhu deseti týdnů trvalo celkem 60 hodin. Chirurgovi se podařilo odstranit desítky nádorů, tedy více než Charmaine očekávala. Ta se teď cítí mnohem lépe.

„Cítím se fantasticky. Lidé mi konečně vidí do očí a hlavně se mi lépe dýchá,“ komentovala maminka.

Video  Plastická operace prsou krok za krokem: Takhle to probíhá na sále  - Videoredakce ženských titulů
Video se připravuje ...

Volejbal ( 8. dubna 2024 11:36 )

to jsem si přečetl v článku, co tam máš dál

clarabella ( 7. dubna 2024 23:25 )

Chudák paní. Člověk si ani neuvědomí, jaké máš štěstí, když je zdravý.

XYZ3 ( 7. dubna 2024 23:05 )

Recklinghausenova nemoc

Zobrazit celou diskusi