Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Slovenští záchranáři v slzách: Během pár týdnů přišli o kolegy Veroniku a Vladislava

Autor: pma - 
30. března 2024
12:35

Velkou bolest zažívají slovenští záchranáři. Během letošního roku se museli rozloučit už se dvěma dlouholetými kolegy, kteří podlehli zdravotním potížím. Bratislavské záchranáře v pátek po těžké nemoci opustila kolegyně Veronika. V únoru zase košické zdravotníky náhle opustil po 25 letech spolupracovník Vladislav. 

„Dnes v brzkých ranních hodinách nás navždy opustila kolegyně Veronika. Odpočívej v pokoji, Veroniko, budeme na tebe s láskou vzpomínat,“ uvedli v pátek ráno bratislavští záchranáři na sociální síti

Kolegové jsou z jejího náhlého skonu v šoku. „Upřímnou soustrast všem pozůstalým a příteli. Byla to naše dobrá kolegyně, milá a nápomocná. Veroniko, budeš nám moc chybět. Odpočívej v pokoji,“ napsala pod příspěvek jedna ze záchranářek. 

Veronika byla velkou profesionálkou, na kterou se dalo i v těch nejtěžších situacích spolehnout. Příčinou smrti měla být podle všeho vážná nemoc, se kterou se Veronika už delší čas potýkala. 

Bohužel se nejedná o jedinou ztrátu, která slovenské záchranáře během několika týdnů zasáhla. 20. února o úmrtí svého kolegy na sociální síti informovali i záchranáři z Košic. 

„Včera nás zasáhla smutná zpráva o Tvém náhlém odchodu. Byl jsi součástí záchranářské rodiny krásných 25 let, vždy vysmátý a s dobrou náladou. Děkujeme, Vladku, odpočívej v klidu. Rodině, příbuzným a všem Tvým blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ uvedli před časem Vladislavovi kolegové. 

Jeho smrt byla podle záchranářů náhlá a jeho odchod z tohoto světa nikdo nečekal. „Miloval svou práci, respektoval své kolegy, nikdy se nevzdával překážek, miloval přírodu, sport, život a naši rodinu,“ popsala vdova Silvie. Ta dojemně poděkovala i košickým záchranářům, kteří se Vladislavovi osudného dne pokoušeli zachránit život. Jejich snahy však skončily neúspěchem. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání