Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rudolf cestou na nákup dostal infarkt: Slzy v očích a slova díků pro záchranáře

Rudolfovi se cestou na nákup dostal infarkt: Slzy v očích a slova díků pro záchranáře
Rudolfovi se cestou na nákup dostal infarkt: Slzy v očích a slova díků pro záchranáře  (Autor: ZZS Středočeského kraje)
Autor: jel - 
27. března 2024
10:53

Šestašedesátiletý Rudolf na začátku roku zkolaboval v Rakovníku cestou na nákup. Srdeční zástava ho potkala už po třetí. Tentokrát mu život zachránili pohotoví svědci a především zdravotníci ze středočeské záchranky. Pacient skončil v motolské nemocnici a je naštěstí zřejmě bez trvalých následků. Vděčný Rudolf nyní přišel záchranářům osobně poděkovat.

Událost se stala počátkem tohoto roku nedaleko Masarykovy nemocnice v Rakovníku. Rudolfovi se cestou na nákup udělalo špatně, zvládl ještě oslovit svědky a požádat je o pomoc. „Řekl jim, že je mu špatně a že dostal opakované výboje implantovaným defibrilátorem (ICD). Dále si už pamatuje jen to, že se probudil v motolské nemocnici,“ popsal na sociální síti ZZS Středočeského kraje primář Leoš. 

Pacient při příjezdu zdravotníků lapal po dechu, nereagoval a neměl puls ani na velkých tepnách. „K první obnově krevního oběhu došlo už po 8 minutách, nicméně pacient byl velmi nestabilní a vyžadoval farmakologickou oběhovou podporu,“ doplnil primář s tím, že si následně přivolali na pomoc letecké záchranáře a Rudolf skončil v motolské nemocnici. Později byl přeložen a po deseti dnech propuštěn domů. „Celkově je v dobrém stavu bez známek neuropsychického postižení,“ doplnil lékař.

Rudolf před pár dny přišel záchranáře osobně navštívit a se slzami v očích jim děkoval. „Návštěva nám udělala opravdu velkou radost. Ta chvilka s ním strávená opravdu stála za to. Je to přesně ten okamžik, kdy víte, že má tahle práce smysl,“ uzavřel vyprávění primář Leoš a muži popřál, aby byl zdravý a spokojený a štěstí ho nikdy neopustilo.

Video  Jak na domácí měření krevního tlaku  - Hartmann Rico
Video se připravuje ...

Uživatel_5650027 ( 27. března 2024 12:37 )

Skvělá práce záchranářů!💐👏👍 Zachráněný pán přišel poděkovat svým "pozemským ANDĚLŮM"!👍 To je slušné! Přeji všem hodně zdraví a štěstí 🍀🍀🍀👏👍😊

Zobrazit celou diskusi