Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Mamince lékaři objevili smrtelný nádor: Myslela si, že je těhotná... Zemřela za 77 dní!

Autor: btk - 
30. března 2024
10:10

Třiatřicetiletá Fiona Gallacherová ze Skotska se mylně domnívala, že je těhotná. Dva měsíce trpěla silnými bolestmi břicha, nadýmáním a zvracením. Až těhotenský test potvrdil, že skutečně žádné miminko nečeká. Hrůzné zjištění přišlo až po návštěvě lékaře. Ti mladé mamince zjistili agresivní rakovinu ve čtvrtém stadiu. Podle předpokladů jí do konce života zbývalo pouhých šest až dvanáct měsíců života. 22. března zemřela. Po pouhých 11 týdnech od zjištění diagnózy. Rodina teď varuje před zákeřnou nemocí.

Silné bolesti břicha, nadýmání a zvracení. Tak popisovala své příznaky třiatřicetiletá Fiona Gallacherová ze Skotska. Domnívala se totiž, že čeká miminko. V lednu si proto udělala těhotenský test. Jak komentuje portál Daily Mail, ten ale vyšel negativní. 

Pohotovost... A drsné zjištění!

Čtyřnásobná maminka po nepříjemném zjištění okamžitě navštívila pohotovost. Výsledky testů ukázaly, že trpí adenokarcinomem ve čtvrtém stadiu, tedy agresivní rakovinou vzniklou ze žlázového epitelu. Lékaři jí dávali maximálně rok života. Po pouhých jedenácti týdnech dne 22.3. však Fiona zemřela. 

Rodina v tuto chvíli vyzývá lidi, aby neignorovali jakékoliv zhoršení zdravotního stavu. „Fiona začala pociťovat silné bolesti břicha. Myslela si, že se o nic závažného nejedná. Najednou ji otekl žaludek a nedokázala nic sníst. Vše okamžitě vyzvracela. Vypadala otekle, takže to vypadalo, že by mohla čekat miminko. Až o několik dní později nám řekli, že je to rakovina,“ uvedla pro deník Daily Record zdrcená sestra Kellyann.

Maminka vyřkla poslední přání

Druhá sestra Sarahann se po smrti Fiony přestěhovala do rodinného domu, aby se postarala o pozůstalé děti. Sama zesnulá maminka údajně v posledním přání uvedla, aby její děti v den pohřbu myslely na něco hezkého.

Zmíněný adenokarcinom se často objeví až během vyšetření či léčby jiného onemocnění. Vzhledem k tomu, že se rakovina může vyskytovat na několika místech těla, příznaky závisí na postiženém orgánu. Následná léčba může zahrnovat chirurgické odstranění, chemoterapii, radioterapii a imunoterapii.

Video  Princezna Kate promluvila o boji s rakovinou.  - Instagram princeandprincessofwhales
Video se připravuje ...

krasomila ( 31. března 2024 15:01 )

A s tím lékem to je složité, protože složité jsou i buňky a ty mohou mutovat různým způsobem, stejně jako ty buňky jsou různé a různí mohou být i původci mutace (viry, radiace etc.) ...asi těžko tak najdete lék na každý typ rakoviny. Ostatně nahodilá mutace, či mutace způsobená vlivy protředí je přirozená a posouvá i vývoj, takže může být i žádsoucí...kromě toho že způsubuje rakovinu. D

krasomila ( 31. března 2024 14:54 )

Starý mliko, pivo, víno, nebo voda z rejže, ve všem se dá koupat a zlepšuje to pleť. Vylévat bez užitku je škoda.
Ono obecně je nezdravé prostředí. Ovzduší, mikroplasty atd. No na něco se ale umirat musí.

Miroslav Miki ( 31. března 2024 11:18 )

Byla očkovaná?

Kokoška Tobolka ( 31. března 2024 08:23 )

Zae špatně napsané ! Tak snad nejdřív napíšu myslela si že
je těhotná , lékaři ale našli nádor !

Obráceně je to nesmysl …

Drž hubu ( 31. března 2024 08:13 )

To jsi měla nějaké zázračné mléko. Já ho vždycky otevřu, pak ho nechám v lednici a po dvou měsících je zkažené, hořké, hnusné a jsou v něm cucky.

Zobrazit celou diskusi