Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Přešel na druhou stranu: Policistu z Karlovarska viní z loupeže a kšeftování s anaboliky

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: rv - 
30. března 2024
10:45

Loupežné přepadení rodinného domu v Karlových Varech plánoval podle obžaloby policista (32) s kumpánem (40). Mysleli, že majitelé mají uvnitř pořádný balík peněz. Než stačili plán uskutečnit, spadla klec. Vše se provalilo, protože policistu v té době už sledovali z Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) kvůli kšeftování s anaboliky.

Kumpán měl získat zaručený tip na dům, kde mají být miliony v hotovosti. Spolu se svým známým, policistou, se měli domlouvat, že si pro peníze půjdou, až bude majitel pryč a jeho žena sama doma.

„Obžalovaní se začali aktivně domlouvat na loupežném přepadení domu poté, co měli získat informaci o tom, že by se tam měla nacházet finanční hotovost ve výši nejméně dvacet milionů korun,“ řekla podle serveru novinky.cz mluvčí Krajského soudu v Plzni Jana Rubášová.

Plány na zločin

Dvojice vše pečlivě naplánovala, uskutečnit svůj záměr už ale neměla šanci. „Generální inspekce bezpečnostních sborů oba muže zadržela dřív, než mohli loupež uskutečnit,“ sdělila mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Chování obou mužů ale nasvědčovalo tomu, že vše mysleli vážně. „Úmyslně vytvořili podmínky pro spáchání zvlášť závažného zločinu, kdy v úmyslu užít proti jinému násilí s cílem zmocnit se větší finanční hotovosti si opatřovali informace k danému objektu a osobám tam žijícím,“ uvedl žalobce.

Kšeft s anaboliky

Policistu měli lidé z inspekce v hledáčku kvůli anabolikům. Ta měl nakoupit v říjnu před dvěma roky jak pro sebe, tak na kšeft. „Mělo se jednat o sedm balení a 1900 tablet obsahujících látku s anabolickým účinkem. Tyto přípravky měl poté přechovávat a následně přeprodávat,“ vypočetla Nguyenová.

Další várku měl převzít loni na podzim. V jeho autě se našly lahvičky i lékovky s anaboliky a také injekční stříkačky. K přípravě loupeže tak má na krku i trestní stíhání za nedovolené nakládání s látkami s hormonálním účinkem. Jak on, tak jeho kumpán skončili ve vazbě. Hrozí jim až 15 let v base.

Video  Zadržení muže, který měl přepadnout a loupit na čerpací stanici v Úštěku na Litoměřicku.  - PČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání