Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Narkoman vší silou mrštil psa z okna: Patnáctimetrový pád zvíře nepřežilo, agresorovi hrozí 6 let vězení

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
25. ledna 2024
11:29

Ohavný případ zabití psa ze září předloňského roku stále vyšetřují karlovarští kriminalisté. PRoti 38letému muži, který měl zvíře vyhodit z pátého patra panelového domu, zahájili trestní stíhání. Pes před smrtí trpěl, po dopadu na zem utrpěl těžká zranění. Majiteli hrozí až šest let vězení.

Dnes již obviněný muž se v září roku 2022 pohádal se svou přítelkyní. V afektu chytil do rukou svého psa, křížence stafordšírského teriéra, a vyhodil ho z okna panelového domu v Karlových Varech. Zvíře padalo z téměř patnáctimetrové výšky a po dopadu na zem zemřelo.

Podle policie pes utrpěl masivní zhmoždění mozku, které doprovázelo krvácení do mozkových plen a komor, což zapříčinilo následné selhání základních životních funkcí. „Při samotném pádu byl pes vystaven značnému utrpení psychického rázu v podobě strachu a úzkosti a při nárazu na zem byl vystaven utrpení psychického i fyzického rázu v podobě intenzivně pociťované bolesti krátkodobého charakteru,“ popsal mluvčí policistů Jakub Kopřiva.

Když před dům dorazila hlídka policie, narazila na muže, který držel svého mrtvého psa v náručí. Policistům se zároveň doznal, že je uživatelem pervitinu. „V průběhu vyšetřování osmatřicetiletý muž opakovaně tvrdil, že ho pes napadl. Při tomto napadení se měl muž snažit svého psa setřást z ruky a ten při tom vypadl z okna bytové jednotky, která se nacházela v pátém patře,“ popsal Kopřiva průběh vyšetřování.

Policie ale na tuto verzi příběhu nechala vypracovat znalecký posudek z oboru forenzní biomechaniky. A znalec jasně vyloučil, že by pes z okna „vypadl“, naopak potvrdil, že byl vyhozen velkou silou o značné intenzitě. „Byl vypracován také znalecký posudek z oboru veterinářství, který popsal, kdy může být pes agresivní, a taktéž popsal možná zranění osmatřicetiletého muže při agresivním útoku. Obviněný muž neměl na sobě žádná výrazná zranění, pouze malý ‚škrábanec‘,“ dodal Kopřiva.

Policisté na základě znaleckých posudků a šetření muže obvinili ze spáchání zločinu týrání zvířat a zahájili trestní stíhání. Podle kriminalistů psa vyhodil naprosto bezdůvodně. Za čin mu hrozí šest let vězení.  

Video  Psy trýznila v klecích, mrtvoly pálila. Místo vězení dostala jen podmínku.  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

Ramita ( 1. února 2024 14:26 )

Proč pořád se tak nadřazujete, že člověk má větší cenu. Pes by tě nevyhodil z okna, pes by tě netýral, pes by ti dal víc lásky a soucitu než člověk. Smažka by tě nevytáhla z pod laviny, nezachránila tě před utopením atd. naopak by tě okradla.A feťáci nikdy nic dobrého neudělají ani nevykonají, páchají jenom zlo, kriminalitu a jsou to zbyteční lidé! Patří k lidskému odpadu a podívejte se, co toho odpadu na planetě je.

MADONNA ( 27. ledna 2024 09:41 )

Ať zdechne v bolestech ta smažka!!!!!!

MADONNA ( 25. ledna 2024 16:35 )

Smrt za smrt.....

MADONNA ( 25. ledna 2024 16:35 )

MADONNA ( 25. ledna 2024 16:34 )

Neříkej čokl!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání