Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Žák (16) z Karlových Varů šokoval učitele a spolužáky: Jestli dostanu špatnou známku, všechny vystřílím! 

Autor: pma, ČTK - 
10. ledna 2024
16:15

Nepříjemnou zkušenost za sebou mají žáci a zaměstnanci jedné z karlovarských škol. Teprve 16letý mladík začal před pár dny prostředním mobilní aplikace hlásat, že pokud dostane špatnou známku, tak „přijde a všechny vystřílí“. Kriminalisté se případem začali okamžitě zabývat a následně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování. Nejedná se bohužel o ojedinělou situaci. 

 

 

Byl pátek 5. ledna a od tragédie na pražské filozofické fakultě, kde 21. prosince loňského roku útočník (†24) zastřelil 14 osob a dalších 25 zranil, uběhly tou dobou dva týdny. V ten samý den se teprve šestnáctiletý student jedné ze škol v Karlových Varech rozhodl, že by se mohl nechat inspirovat. 

Prostřednictvím aplikace školy spolužákům a učitelům poslal mrazivou zprávu. „Jestli dostanu špatnou známku, všechny do jednoho vystřílím!“ šokoval komunitu student. Naštěstí mladík zůstal jen u výhrůžek. 

Nikomu se nic nestalo. O mladíkova slova se ale v současnou chvíli stará policie. „Kriminalisté se případem začali okamžitě zabývat a následně ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečného vyhrožování,“ sdělil policejní mluvčí Karlovarského kraje Jakub Kopřiva.

Teď je řada na mně!

V Karlovarském kraji se jedná podle policie o čtvrtý případ, kdy lidé hrůzný čin z pražské fakulty schvalují, adorují, případně se hlásí k jeho následování. Ten samý den, co došlo k incidentu na filozofické fakultě napsal mladík (19) ze Sokolovska větu „Teď je řada na mně“ a přidal snímek airsoftové zbraně. 22. prosince nahrál 35letý muž ze Sokolovska na sociální sítě video, kde skupinu osob i jednotlivce zastrašoval zabitím, zastřelením či zapálením. Další mladík vyhrožoval 4. ledna spolužákům, že pokud mu nebudou vráceny peníze za maturitní ples „bude se opakovat situace z pražské univerzity". I poslední dva zmíněné případy z Karlovarska řeší policie. 

Nikdo není ve vazbě 

Policie se doposud zabývala 165 skutky, které mají návaznost na tragickou střelbu na pražské fakultě. „V 93 případech byly zahájeny úkony trestního řízení, ve 12 z nich jsou ukončeny,“ uvedl na úterní tiskové konferenci náměstek policejního prezidenta Tomáš Kubík.

Podle něj jsou mezi nejčastějšími skutky schvalování trestného činu (34 případů) a nebezpečné vyhrožování (29), následují násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a šíření poplašné zprávy.

„Nikdo zatím není ve vazbě, nicméně čtyři osoby jsme převezli k psychiatrickému vyšetření,“ doplnil na dotaz novinářů Kubík.

Video  Nové záběry: Snajpr měl vraha z FF na mušce. Zabil se, když se studenti krčili na římse!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Jindřich Adamec ( 19. ledna 2024 17:02 )

Dostat měl, ale pořádně přes hu...

Celebrity-chachacha ( 11. ledna 2024 09:28 )

😅😅😅 někdo? Internet. Jsou už zcela doblblí.

Petr Kolar ( 11. ledna 2024 08:28 )

Rekl bych ze jeho chovani je prave vysledek rezani. Vetsina klienty ve vezeni byla take vychovavana fackami.

dynaty ( 11. ledna 2024 02:46 )

můj osobní názor je, že těm mladým někdo vymývá mozek 👎

dynaty ( 11. ledna 2024 02:43 )

příklady táhnou, děti si zapamatují chování rodičů a mají je jako vzor, co myslíte že bude z Jurečkových dětí, empatičtí lidé? ani omylem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání