Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bodnutý chlapeček (†4) zemřel tátovi v náručí: Nůž přeťal tepnu, zastavil se o kost

Autor: rv, ČTK - 
27. března 2024
15:27

Tragický konflikt dvou mužů v Mostě, který zaplatil životem chlapeček (†4), rozplétá Krajský soud v Ústí nad Labem. Zdrogovaný Michal P. (32) se loni v květnu dostal do konfliktu s Italem, který je bývalým partnerem jeho družky a zároveň otcem nebohého dítěte. Cizince podle obžaloby napadl nožem, smrtelnou ránu ale schytal malý.

Italský otec hošíka přijel loni do Mostu, kde se setkal s matkou svého dítěte. Do následné hádky mezi bývalými partnery se zapojil obžalovaný, současný ženin partner.

Byl zdrogovaný, a když viděl lať v ruce cizince, konflikt se zvrhl. „Napadl nožem muže, který měl v tu chvíli v náručí svého syna,“ uvedla státní zástupkyně. Bodnutí do krku schytal hošík. Neměl šanci přežít.

Smrtelné zranění

„Hluboká rána zasahovala až k páteři, čepel se zastavila o kost mezi páteří a lebkou dítěte, přerušena byla tepna a žíla. Chlapec krvácel, příčinou smrti byl otok mozku, dítě zemřelo na místě,“ popsala znalkyně.

Podle svědků měl otec dítě přiložené k hrudníku, obličej chlapce směřoval k útočníkovi. Při útoku směřovaném na krk hrozí podle znalkyně vždy život ohrožující poranění.

Tragický konflikt

Malý bratr zemřelého chlapce vypověděl, že Ital byl na matku v daný den „hnusný“, opakovaně ji držel pod krkem. Pak vytrhl kůl u plotu a běžel za Michalem P., který na místo dorazil s nožem. Ital podle chlapce držel dítě jako štít.

Obžalovaný, kterému hrozí za pokus o vraždu, usmrcení z nedbalosti a nebezpečného vyhrožování až 20 let v base, tvrdí, že nikomu nechtěl ublížit. Uvedl, že muž, s nímž měl konflikt, ho neustále napadal, že se bál o partnerku, o dítě i o sebe. Další svědci uváděli, že během incidentu obžalovaný vyhrožoval Italovi, do konfliktu zasáhla i žena. Soud pokračuje výpověďmi znalců, matky a v dubnu vyslechne i otce dítěte.

Video  10letou hereckou hvězdu Judith Barsi zabil ze žárlivosti vlastní otec.  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání