Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Muž z Mostu chtěl zardousit přítelkyni. Za pokus o vraždu si odsedí 9 let

Iustrační foto
Iustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
10. února 2024
10:34

Obžalovaný Vladimír Panovský se v pátek 9. února soudu přiznal k pokusu o vraždu své přítelkyně a nebezpečnému vyhrožování. Ženu podle obžaloby surově rdousil, mohl ji ohrozit na životě. Muž byl stíhán nejprve na svobodě, ale k soudu nepřišel, proto byl vzat do vazby. Soud mu vyměřil devítiletý trest vězení. Obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůtu na rozmyšlenou, rozsudek tak není pravomocný.

Třiačtyřicetiletý Panovský ženu podle obžaloby chytil pod krkem a řekl jí, aby přestala dýchat, následně udeřil hlavou poškozené o zem, kopl ji a znovu škrtil, napadání skončil ve chvíli, kdy přišla ženina dcera. Zároveň své přítelkyni slovně vyhrožoval fyzickým násilím. „V suterénu panelového domu napadl poškozenou, kterou chytil oběma rukama pod krkem a začal ji škrtit se slovy: ‚Přestaň dýchat, ty mr***, a chcípni‘,“ uvedla podle informací CNN PRIMA NEWS soudkyně Vladimíra Kodatová. 

Panovský u soudu řekl, že nešel ženě ublížit, ale přišel se jí omluvit. „Pak se tam stala věc, která se stala,“ řekl. Ženě napsal omluvný dopis. „Jenom chci říci, že je mi to strašně líto, mrzí mě to,“ uvedl. Žena utrpěla mnoho zranění. „Paní poškozená utrpěla řadu pohmožděnin i zlomenin po celém těle, z nichž nejzávažnější byla právě popsaná zlomenina jazylky, která ji mohla potenciálně i ohrozit na životě,“  popsal následky napadení státní zástupce Vladimír Jan. 

Hlavní líčení bylo nařízeno na leden, Panovský k soudu ale nepřišel, následně ho policie zatkla. Muži hrozil trest deset až osmnáct let vězení. Soudkyně Vladmíra Kodatová řekla, že s přihlédnutím k prohlášení viny soud považuje za podstatné to, že poškozená už nemusí vypovídat před soudem. K trestnímu řízení se žena s nárokem na náhradu škody nepřipojila, Panovský musí zaplatit pojišťovně náklady na léčbu poškozené.

Video  Mladík (23) brutálně napadl ženu (40) v podchodu pod brněnským hlavním nádražím.  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání