Tragická událost se odehrála v únoru před dvěma lety. Dvanáctidenní novorozenec špatně dýchal. Matka místo okamžitého vyhledání lékaře, sedla k internetu.

„Dospěla k závěru, že zdravotní potíže spočívají právě v tom, že mu zaskočilo mléko,“ uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Žena to nepopírá. „Dominika jsem položila na bříško a bouchala ho do zádíček. Něco vyzvracel a pak se to zlepšilo,“ popisovala podle serveru novinky.cz soudu žena osudný den.

Jenže problémy se později vrátily. Na otázku soudce, proč nezavolala lékaře, uvedla, že měla strach ze sociálky. „Už jednou mi sebrala dceru kvůli bývalému partnerovi,“ reagovala žena.

Překvapivá pitevní zpráva

Nakonec lékaře zavolala, ale až po několika hodinách, kdy chlapeček byl již mrtvý. Pitva pak ale ukázala překvapivou skutečnost. Děťátko nezemřelo na udušení jídlem, ale na otok mozku. Ten mohl způsobit například pád dítěte nebo prudká rána do hlavy.

Má další dítě

Matka, které se narodilo letos v lednu další dítě, odmítla vypovídat, na dotazy ale odpovídala. Tvrdila, že den před úmrtím syna s ním byl v pokoji její bývalý partner, otec dítěte. Rozešli se, ale on stále přicházel do bytu. Podle jejích slov byl násilnický a v minulosti ji bil.

Soudu řekla, že předvečer osudného dne si šla lehnout do vedlejšího pokoje, po čase ale uslyšela ránu, jako by něco udeřilo do dřeva. „Běžela jsem tam, u postýlky s malým byl můj bývalý přítel. Ptala jsem se, co se stalo. Řekl mi, abych se nestarala. Dominik ležel mimo polštář,“ prohlásila žena. Pokud by byla Dominikovi poskytnuta včasná péče, mohl být zachráněn. Následně druhý den se u chlapečka objevily dýchací potíže.

Žena již nemá v péči nejstarší dceru, sociální pracovníci jí prý zakázali ji vidět, nesmí ani vědět, kde žije. Státní žalobce navrhuje pro ni šest let vězení. Soud bude pokračovat v dubnu.

VIDEO: Insta Crime Podcast: Sušická bestie týrala a vraždila nevinná miminka přímo v nemocnici.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Sušická bestie týrala a vraždila nevinná miminka přímo v nemocnici pdc, icp, Jedlička, Železný