Rodinné drama se odehrálo loni na začátku srpnav Křimicích na Plzeňsku. Muž po delší hádce fyzicky napadl svou družku a matku tehdy půlročního syna a způsobil jí podlitiny na krku a rameni.  Zuřivec, který byl v té době pod vlivem drog, svou družku podezříval z nevěry.

Hádka byla natolik intenzivní, že otec obžalovaného dokonce ze strachu vyrazil dveře do pokoje, kde se muž s partnerkou hádali.

Agresor se tak pustil do prudké rozepře i se svým otcem, pak podle obžaloby vzal kojence a vyhrožoval, že ho zabije, pokud nebude moci volně odejít. Následně otevřel okno a s dítětem z výšky 1,65 metru nad zemí vylezl, položil ho volně na sedačku auta a odjel.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrali po muži, který v Plzni zmizel z bytu s půlročním kojencem (srpen 2023) PČR

Policisté rozjeli velkou pátrací akci a muže po několika hodinách našli v jedné restauraci. Dítěti se nic nestalo.

Obžalovaný: Syna nadevše miluji

„Cítím se být nevinen. To, co je uvedeno v obžalobě, jak je popsaný skutek, není pravda. Rozhodně jsem nikoho k ničemu nenutil, ani jsem nevyhrožoval a rozhodně jsem nechtěl synovi ublížit. Svého syna nade vše miluji, jeho narození byl nejšťastnější zážitek v mém životě,“ řekl u soudu obžalovaný muž.

Soudu řekl, že by byl rád doma se svou rodinou a žil řádným životem. S družkou žije 12 let a ona ho i se synem ve vazbě stále navštěvuje, denně si telefonují.

Druhá šance?

Slíbil, že do budoucna se už vyvaruje užívání drog i alkoholu. Družka i rodiče obžalovaného odmítli u soudu vypovídat. Napadená partnerka pouze řekla, že s obžalovaným tvoří stále pár a že chce, aby se vrátil co nejdřív domů.

Soud rozhodl o propuštění muže z vazby, jednání bude pokračovat výslechy svědků a dalšími důkazy v březnu. Muži hrozí až dvanáctileté vězení, státní zástupce v podané obžalobě navrhl pětiletý trest.

Fotogalerie
4 fotografie