Neváhají někdy ujet i stovky kilometrů, jen aby se setkaly se svou modlou, která je v reálném životě vdaná za ekonoma a šéfa folklorního souboru Jana Ryšku. 

„Je neuvěřitelné, jak holky ten příběh prožívají. Hodně za mnou jezdí na Poetické večery, pak si chtějí povídat a vyfotit se. Dělá mi to samozřejmě radost,“ svěřila se herečka, která takovou odezvu své role nečekala.

„Ono je to opravdu velmi silné téma, zvláště v kontextu toho, že byla válka. Přiznat se v té době ke vztahu s osobou stejného pohlaví znamenalo vykoledovat si obrovské problémy,“ popisuje Kristýna Ryška.

Představitelka tvrdé a nekompromisní Ireny dokonce během vysílání seriálu, jehož třetí a závěrečná řada je právě na obrazovkách Novy, dostala několik nabídek k sňatku – a to právě od žen. „Je to milé, ale už jsem šťastně zadaná,“ připomíná manželství, v němž spolu s Janem vychovávají dvouletého syna Antonína.

Dítě s náckem?

Nejnovější díl Zlaté labutě, který ve čtvrtek od 21:40 vysílá televize Nova, přinese velké překvapení. Alena (milenka Maškové) v jeho závěru naznačí, že má čekat dítě s nacistickým velitelem Prahy Gruberem, jehož hraje Jaroslav Plesl (49).

Video
Video se připravuje ...

Zlatá labuť: Jak to bylo doopravdy - 3. díl TV Nova

Fotogalerie
49 fotografií