Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Prezident Pavel o první kočce: Kde se Micka ukrývá? A co mu chybí v Lumbeho vile?

Autor: Bára Holá, Vera Renovica, vei - 
23. března 2024
05:00

Loni v říjnu se po měsících úprav, předělávek a zařizování prezidentský pár přestěhoval do svého nového domova v Lumbeho vile. Prezident Petr Pavel v pořadu Blesku Hráči prozradil, co mu v prezidentském sídle chybí. A nejen to. Zvládají vůbec s manželkou Evou ještě jezdit domů do Černoučku? A kam zmizela prezidentská kočka Micka?

Ještě to není ani rok, co se prezidentský pár nastěhoval do Lumbeho vily, která musela projít určitými úpravami. Klasicistní vila v minulosti sloužila jako bydliště exprezidenta  Václava Klause a jeho ženy. Za Miloše Zemana zde bývala jeho paní a také tchyně. Jenže každý má jiný vkus, a tak si svůj nový domov Pavlovi předělávali k obrazu svému, aby se tam cítili dobře. Bývalá kancléřka prezidenta Pavla Jana Vohralíková loni v červnu pro Blesk popsala, jak úpravy probíhaly.

„Deset let se na vilu vůbec nesáhlo. Udělaly se běžné práce, jako oprava okapů včetně čištění, natírala se okna a radiátory, odstraňovala se elektrická plošina do patra, došlo k výmalbě. Žádné stavební úpravy jsme nedělali. Teď jsme ve fázi, že tam nakoupíme zařízení, aby se tam dalo bydlet, většina toho zařízení bude z IKEA,“ řekla v červnu pro Blesk exkancléřka Vohralíková.

Co mu ve vile schází?

Těsně po inauguraci se nechal Petr Pavel v jednom z rozhovorů slyšet, že by ale nerad natrvalo s manželkou opouštěli svůj dům v Černoučku na Litoměřicku. Na otázku v pořadu Hráči, jestli se jim to daří, odpověděl takto:

„Zrovna včera jsme tam strávili celý den, dávali jsme trochu dohromady zahradu, protože přichází jaro. Tak bylo potřeba udělat některé zahradní práce a já se těším, že tam budeme jezdit, protože v Lumbeho vile třeba nemám ani sekačku, takže když si budu chtít zajet se sekačkou, tak musím do Černoučku. To je moje oblíbená práce na zahradě,“ uvedl Petr Pavel v pořadu Hráči.

Kde je Micka?

Při stěhování prezidentského páru často padala otázka, jestli se do vily nastěhuje i prezidentská kočka Micka. Odpověď na tuto otázku dal brzy sám prezident, který na sociální sítě vyvěsil tento vzkaz. „Po mnoha dotazech a dohadech je jasno! Micka se konečně přestěhovala do Lumbeho vily. A umožní nám sdílet ji s ní. Snad se jí bude v novém bydlišti líbit. Já jsem se mezitím prošel po Novém světě, abych poznal místní atmosféru a nové sousedy,“ žertovně popsal změnu svého bydliště Pavel na sociálních sítích.

Jenže teď jako by se po Micce slehla zem. Čtenáři Blesku nám v otázkách pro pana prezidenta napsali, že ji nikde není vidět, dokonce ani na sociálních sítích.

„No, tak ono to je tím, že Lumbeho vila je trochu chráněná před pohledy veřejnosti, ona už vilu a její okolí pojala za své teritorium. Takže pokud by se někteří z občanů dostali do zahrad kolem Lumbeho vily, tak ji tam mohou vidět téměř každý den,“ uzavřel prezident republiky Petr Pavel.

Video  Prezident Pavel v Hráčích: Co rozhodne o jeho případné druhé kandidatuře? A u koho by uvažoval o amnestii?  - hrc, Fameplay Live/Blesk, Vera Renovica
Video se připravuje ...

ANO_nam_bude_lip ( 24. března 2024 15:39 )

To ti tak vadí, že nemluví oplzle, neuráží redaktory a nedělá mezinárodní ostudu jako jeho předchůdce?

Uživatel_5650027 ( 24. března 2024 15:25 )

🐸🐸🐸

Uživatel_5650027 ( 24. března 2024 15:24 )

Co na to Gréta? To si PePa společnou selfie nezaslouží! Hrůza!!! Na kolik to vyjde? Převoz­,ochran­ka..­.to se vyplatí nová sekačka! Nehledě na fakt, že Správa PH platí zahradníky!!! A to se vyplatí! PePa je opravdu VÝHRA! Za chvíli bude článek,kterak nakupují oblečení v secondhandu 🤔(popravdě řečeno, že nepadnoucí šaty páru tomu odpovídají). PePa by měl změnit PR agenturu!🫡🫡🫡

Uživatel_5650027 ( 24. března 2024 15:17 )

Kvák,kváky, kvák 🐸🐸🐸

E M ( 24. března 2024 10:03 )

mno, a to jste zapoměl jak je historický nábytek drahý a jak se dobře zpeněžuje? Stzačí se kouknout do starožitznosti. Takové vybavení té vily musí být zlatýá důl.

Zobrazit celou diskusi