Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policisté Jan a Ondřej zachránili v Litoměřicích život muži: Poděkoval jim ředitel nemocnice

Policisté Ondřej Hrdlička a Jan František Hoffman
Policisté Ondřej Hrdlička a Jan František Hoffman  (Autor: Policie ČR)
Autor: jel - 
8. února 2024
11:34

Policisté Ondřej Hrdlička a Jan František Hoffman z dopravního inspektorátu zachránili v sobotu 27. ledna život muži, který zkolaboval ve vozidle před nemocnicí v Litoměřicích. Díky včasnému zásahu se podařilo obnovit pacientovi životní funkce. Z nemocnice poslali policistům krásné poděkování.

Ondřej a Jan zrovna prováděli v litoměřické nemocnici pracovní úkony, když je oslovila žena s tím, že její manžel zkolaboval v autě. „Policisté ihned s ženou spěchali k vozidlu, kde se nacházel muž v bezvědomí. Z vozidla jej vyprostili a ihned zahájili nepřímou srdeční masáž. Po několika minutách se jim podařilo obnovit jeho základní životní funkce,“ popsala situaci policejní mluvčí Petra Kofrová.

Nezachraňovali poprvé

Rychlá reakce policistů muži zřejmě zachránila život. Ředitel litoměřické nemocnice Vladimír Kestřánek policistům poslal krásný dopis. V něm poděkoval oběma mužům za to, že se účastnili záchrany života pacienta, který byl přivezen do nemocnice na urgentní příjem. 

„Jejich rychlé reakce a pomoci si velice vážíme a rovněž oceňujeme jejich odborné zdravotnické znalosti,“ napsal Kestřánek.

Stejná dvojice policistů navíc tento měsíc už jednou zachraňovala život. Pomohla muži, který v  Budyni nad Ohří spadl z výšky při demontáži vánočních světel. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Yvetta H ( 9. února 2024 07:24 )

Policistům děkuji, úžasná, profesionální práce. Takové zprávy potěší. Zachránit život a zdraví, je to nejcennější. Ne, pitomé články o plastikové Darině, které se rozpadá, ta její umělá huba.

MADONNA ( 8. února 2024 15:28 )

Pomáhat a chránit

Zobrazit celou diskusi