Ve Fakultní nemocnici Motol podle mluvčí Pavlíny Dankové zůstávají tři pacientky z původních sedmi. „Všechny jsou aktuálně ve stabilizovaném stavu a na standardních lůžkách. Dalších čtyři pacienti byli propuštěni do domácího ošetřování,“ uvedla. Jedna z pacientek je na klinice spondylochirurgie, která se zabývá úrazy a onemocněními páteře.

Video
Video se připravuje ...

Ponurý úklid: Studenti uklidili svíčky a květiny z pietního místa před Karolinem, 5. 1. 2024 Anastazie Podhůrská

Z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady byli čtyři pacienti ze sedmi původně přijatých propuštění a jeden přeložen do Fakultní Thomayerovy nemocnice. „Pacienti jsou ve stabilizovaném stavu a propuštěni budou hned, jak to jejich stav umožní,“ sdělila ČTK mluvčí nemocnice Tereza Romanová.

O jednoho postřeleného muže dál pečují také ve Všeobecné fakultní nemocnici, uvedla její mluvčí Marie Heřmánková. Z Fakultní nemocnice Bulovka podle mluvčí Evy Libigerové byla v pátek poslední ze tří hospitalizovaných propuštěná.

O dva muže a dvě ženy se středně těžkými zraněními pečovali podle mluvčí Lucie Krausové zdravotníci v Nemocnici Na Františku, dva byli ošetřeni ambulantně a ještě ve čtvrtek 21. prosince šli domů, dva byli propuštěn o den později.

Střelec postřelil vysoké státní úředníky

Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN) přijala ve čtvrtek tři zraněné, jeden byl v kritickém stavu. Mluvčí nemocnice Jitka Zinke v pátek ČTK sdělila, že ÚVN nebude ke stavu pacientů zveřejňovat informace. Podle informací Lidových novin tam zůstávají dva zranění. Mělo by jít o dva vysoké státní úředníky ze Spojených arabských emirátů (SAE), které střelec zasáhl na ulici. Koncem týdne by měli být propuštěni a převezeni do Mnichova, uvedl deník. V nemocnici je navštívil náměstek ministra zahraničí SAE, který přijel do Prahy, společně s českým ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti).

Fotogalerie
90 fotografií