Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Školačka (12) skočila z populárních útesů do moře: Zlomila si obě nohy před zraky otce!

Autor: rc - 
11. ledna 2024
14:41

V nemocnici skončila školačka Sarah Jackaová. Dvanáctiletá dívka vyrazila se svým otcem v pondělí 1. ledna k populárním útesům, které se nachází na poloostrově Mornington v australském státě Victoria. Dívka z nich seskočila, zatímco ji její otec Chris natáčel na rodinném člunu. Nicméně ve chvíli, kdy Sarah dopadla do vody, byl odliv a Sarah dopadla na dno. Utrpěla vážná zranění.

Zásahem záchranářů skončil rodinný výlet k Útesům v Mount Marthě. Dvanáctiletá Sarah, která je vynikající skokankou do vody, tam byla se svým otcem Chrisem. Školačka se rozhodla z útesů skočit dolů, zatímco její otec skok natáčel z rodinného člunu.

Najednou však uslyšel strašlivé výkřiky své dcery. V době, kdy se Sarah vrhla z útesů, byl odliv. Dívka tak dopadla na dno a utrpěla vážná zranění. „Bylo to strašlivé. Řekla, že necítí své nohy. Bál jsem se, že si zlomila páteř,“ uvedl otec pro televizi 9NEWS. Sarah převezli do nemocnice, kde podstoupila operaci. Zlomila si obě dvě nohy pod kolenem a utrpěla i zlomeninu kotníku.

Dívku čeká dlouhá rekonvalescence. „Už jsem skákala z útesů a byla to velká zábava. Už bych to neudělala,“ uvedla dívka. Sarah byla gymnastka a nadějná skokanka do vody, která byla vždy velmi aktivní. Nyní je odkázána na vozík. „Je to trochu smutné, protože jsem aktivní a je opravdu těžké nemoci sportovat,“ dodala.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi