Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hvězdu seriálu Fauda vážně zranili v Pásmu Gazy! Herec bojoval s teroristy z Hamásu, je po operaci

Autor: simao - 
8. ledna 2024
23:13

V úspěšném seriálu Fauda hraje hezouna, ale i tvrďáka Sagiho Tzura, nováčka v týmu, operujícího v utajení při potírání terorismu. 35letý Idan Amedi je izraelský herec a písničkář, který nazpíval titulní píseň k Faudě, ale také bojovník v taekwondu a v neposlední řadě aktuálně i voják izraelské armády, který se zapojil coby záložák do protiofenzivy proti Hamásu v Pásmu Gazy. Podle listu The Times of Israel však byl v Gaze zraněn, transportován zpět do Izraele a operován.

V seriálu Fauda herec Idan Amedi stvárnil roli Sagiho a stal se jedním z důležitých členů protiteroristické jednotky Mista'arvim. Ve velmi zdařilém díle z produkce Netflixu sekunduje Amedi hlavní star, charismatickému izraelskému herci a scénáristovi Lioru Razovi (v seriálu postava Dorona Cabilla).

V reálném životě se Amedi, který se vedle herectví věnuje i hudbě a koncertování, vydal po boku dalších izraelských vojáků - záložáků do Pásma Gazy při odvetných útocích Izraele za 7. říjen 2023 a krveprolití po útoku teroristů z Hamásu na jih Izraele, vraždění a únosech nevinných právě do Gazy. 

„Hrdina ze skutečného života: zpěvák a hvězda Faudy Idan Amedi byl vážně zraněn při boji v protiteroristické operaci proti Hamásu v Gaze. Byl jedním z prvních slavných Izraelců, kteří narukovali od 7. října. Modlete se za jeho úplné uzdravení,“ vzkázal v pondělí na sociální síti X bez dalších podrobností Michael Dickson, ředitel izraelské organizace Stand With Us.

Je po náročné a dlouhé operaci

O tom, že byl Amedi zraněn při bojích v Gaze, informuje i The Times of Israel. Ameri byl podle webu transportován do Sheba Medical Center v Tel ha-Šomer ve městě Ramat Gan, kde je v současné době pod sedativy a patrně mimo ohrožení života.

Podle televize Channel 12 podstoupil herec naléhavou, vážnou a dlouhou operaci. „Dá se s opatrností říci, že je mimo ohrožení života,“ potvrdil z nemocnice reportér kanálu. 

Herec, zpěvák a muzikant Amedi nazpíval i titulní píseň k seriálu Fauda zvanou Menasim. V klipu k ní nechybí záběry ze seriálu, ani úvodní promluva Liora Raze a přehlídka řady akčních a dramatických scén z diváky kladně přijímaného seriálu.

Vzkaz od přátel z Faudy

„Idan Amedi byl zraněn při akci v Gaze. Idan je jedním z nejlaskavějších, nejvřelejších a nejvášnivějších lidí, kterého všichni milujeme. Jeho láska k hudbě je velmi speciální součástí našeho nastavení. Žádáme všechny, aby v tuto chvíli respektovali soukromí jeho a jeho rodiny. Modleme se společně za Idanovo úplné a rychlé uzdravení,“ stojí na oficiálních stránkách seriálu Fauda.

Amedi přitom podle The Times of Israel apeloval minulý týden na samotné Izraelce, aby byli vůči pokračující ofenzivě v Pásmu Gazy, za kterou Izrael čelí i výtkám na mezinárodním poli, jednotní.

„Po 90 dnech bojů dál pokračujeme v ničení stanovišť raket krátkého doletu, odpalovacích míst a velitelských zařízení teroristické organizace Hamás. Připojuji se ke svým bratrům rezervistům a vyzývám politiky, všechna média a všechny: Kdo nemá co říct, ať zavře ústa. Ať žije izraelský lid,“ vzkazoval Amedi.

Před zraněním dával Idan Amedi rozhovor ve válečné zóně reportérovi N12. „Pracujeme zde tvrdě pro bezpečnost každého. Milujeme vás,“ vzkazoval.

„Stále oplakáváme masakr ze 7. října, který provedli teroristé z Hamasu, kde byly brutálně zavražděny stovky nevinných lidí. Zde je Idan Amedi v Gaze, držící vlajku festivalu Nova, který oslavoval mír. Modlíme se za všechny naše vojáky a bezpečný návrat rukojmích,“ uváděl před sedmi týdny oficiální profil seriálu Fauda a přidal fotku herce při výsadku v Pásmu Gazy.

Video  Seroš X: Fauda  - Reflex.cz
Video se připravuje ...

krapotkin ( 9. ledna 2024 15:32 )

Neznám seriál Fauda a ani jeho hlavního komedianta.

Megera z Makrel ( 9. ledna 2024 08:49 )

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Jindřich Lacina ( 8. ledna 2024 23:49 )

každý VRAH DĚTÍ bude postaven před soud...i ten židovský : http­s://tw­itter­.com/i­/sta­tus/17­339990­893169­33783
http­s://tw­itter­.com/i­/sta­tus/17­344146­615150­92345
http­s://tw­itter­.com/i­/sta­tus/17­349783­905227­28519
http­s://tw­itter­.com/i­/sta­tus/17­376244­980260­13179

Zobrazit celou diskusi