Dopoledne přivolala hlídku městské policie nájemnice jednoho z panelových domů v brněnském sídlišti Lesná. O pomoc totiž slyšela volat sousedku (92) a obávala se o její zdraví.

„Strážníkům se podařilo navázat se seniorku kontakt přes dveře. Popsala jim, že v bytě upadla a nemůže vstát. Také jim řekla telefonní číslo, na kterém kontaktovali její vnučku,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pokorná.

 

Ta se za krátkou chvíli dostavila i s klíči a byt jim zpřístupnila. Starší žena ležela na zemi a na těle měla mnoho podlitin, proto hlídka okamžitě přivolala záchranáře. Zdravotníci seniorku po nezbytném ošetření převezli do nemocnice.

Čekání na ošetřovateku a klíče

Odpoledne vyjížděla hlídka pořádkové jednotky na opačný konec Brna do Bystrce. I tady jeden z nájemníků uslyšel volání o pomoc z druhého patra. Už tři minuty po ohlášení se strážníci pokoušeli kontaktovat v označeném bytě seniorku (88). Když nereagovala na zvonění, ani na bouchání, přivolali její ošetřovatelku.

Ta byt otevřela klíči, které měla k dispozici. „Seniorka ležela na podlaze a stěžovala si na bolest dolní končetiny. Strážníkům řekla, že si poranění nohy způsobila pádem,“ popsala mluvčí. Zraněnou ženu po prvotním ošetření převezli záchranáři do nemocnice.

VIDEO: Strážníci v Brně slanili ke zraněné seniorce.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští strážníci se slanili do bytu zraněné seniorky. Městská policie Brno