„To není spanilá jízda, ale jízda bláznů, kteří se nepoučili z neštěstí kamaráda! Obhajoba riskantní jízdy a dopravních přestupků! Díky bohu že tam byla ta tramvaj, mohl vzít s sebou rodinu v autě!,“ nebrali si pisatelé servítky. „Snad si to neštěstí jeho kamarádi vezmou k srdci,“ psali ti smířlivější.

Lukáš podle kritiků doplatil na rychlou jízdu na mokré silnici. Navíc v autě se silným motorem a pohonem zadních kol, když mu „ustřelil zadek“.

Zlynčujte nás!

Na projížďku Ostravou se večer z Poruby směrem na Bohumín vydalo takřka 50 aut. Cíl byl ve Vrbici u pietního místa se svíčkami.

Účastníci, kteří záběry z jízdy „pověsili“ na internet, videa po zdrcující kritice kvapně smazali. „Zemřel nám kamarád, tohle byl nejlepší způsob, jak uctít jeho památku,“ bránili akci.

Záběry ukázaly, že kolona při pietní jízdě nedivočí. „Jeli jsme asi 35 km/h, navíc pod dohledem policie, tak nás třeba zlynčujte,“ napsal jeden z aktérů jízdy.

Policie: Problémy nebyly

O akci se policisté dozvěděli ze sociální sítě. Na několik míst plánované trasy spanilé jízdy umístili své hlídky.

„Nezaznamenali jsme žádné protiprávní jednání,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková s tím, že při akci nedošlo k žádnému ohrožení ostatních účastníků silničního provozu.

Kamarád stále ve špitále

Sociálními sítěmi se šířila zvěst, že v nemocnici zemřel i druhý mladík z posádky „bavoráku“. Není to pravda, muž je na tom naopak malinko lépe. „Je ve stabilizovaném stavu,“ sdělila mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Petra Petlachová.

Policie dál vyšetřuje příčinu a průběh nehody. „Kriminalisté žádají přímé svědky, kteří cestovali za havarovaným vozidlem, či kolemjdoucí svědky, kteří mohli nehodu vidět, aby kontaktovali linku 158, případně jakoukoliv policejní služebnu,“ uzavřela Eva Michalíková.

VIDEO: Minibus na dálnici D1 u Průhonic srazil chodce: Následkům zranění podlehl.

Video
Video se připravuje ...

Minibus na dálnici D1 u Průhonic srazil chodce: Následkům zranění podlehl Aktu.cz

Fotogalerie
9 fotografií