Podle policie mířil řidič s autem od Ostravy-Poruby ke křižovatce v Nové Vsi. Už tam však nedojel. „Zatím z nezjištěného důvodu nezvládl řízení, zřejmě dostal smyk a vjel do kolejiště, kde právě projížděla tramvaj,“ popsala policejní mluvčí Eva Michalíková.

Řidič zůstal v autě zaklíněn, laickou první pomoc dostal od svědků, pak od záchranářů ještě před vyproštěním. „Snaha o záchranu pokračovala v sanitním vozidle, avšak poranění hlavy, pánve a končetin byla smrtelná,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Druhého oživili

Spolujezdec na tom byl také zle, ale přežil. „Utrpěl mnohočetná zranění, musel být krátce resuscitován. Záchranáři mu zajistili dýchací cesty a podařilo se jim obnovit pravidelnou srdeční akci,“ pokračoval Humpl. Mladík nyní bojuje o život ve špitále.

„Cestující v tramvaji zraněni nebyli,“ doplnila mluvčí hasičů Kamila Langerová. Provoz byl po nehodě ochromen, na desítky minut se tvořily dlouhé kolony. Příčinu policie šetří, vypadá to na smyk ve velké rychlosti. Někteří svědci tvrdí, že řidič s autem najel do výmolu a nezvládl řízení.

VIDEO: Nehoda dvou autobusů zablokovala v červenci na sedm hodin dálnici D2 u Brna.

Video
Video se připravuje ...

Nehoda dvou autobusů zablokovala na sedm hodin dálnici D2 u Brna. Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie