„Můj rozkošný, zábavný, kritický, gurmánský, zvláštní, skvělý a milující bratr odešel na Nový rok předčasně do dalšího života. Když umíral, usmíval se. Mickey Cottrell bude mnohým chybět,“ to byla slova hercovy zdrcené sestry Suzy Cottrelové, kterou citoval web Variety. Právě ona byla první, kdo skon Mickeyho Cottrella oznámil světu. Osudnou se mu stala zákeřná Parkinsonova choroba.

Na věčnost se herec známý třeba i z filmu Ed Wood od Tima Burtona (65), kde si zahrál po boku Billa Murraye (73), odebral již  v pondělí 1. ledna. Naposledy vydechnul v jedné z losangeleských nemocnici. Právě v LA, legendárním „městě andělů", žil od roku 2019. Předtím bydlel společně se svou sestrou v Arkansasu, u níž se zotavoval z mrtvice, kterou utrpěl v roce 2016. Zůstaly po něm dvě sestry Gigi a Suzy, synovec Jeremy Allen a prasynovec Gregory Allen. On sám zemřel bezdětný a svobodný.

Video
Video se připravuje ...

Podle uživatelů internetu nejhorší bojová scéna všech dob youtube, abl

Ve filmovém průmyslu se Cottrell pohyboval více než 30 let a kromě herectví proslul také jako publicista, PR specialista, co pomohl ke slávě třeba herečce Nicole Kidmanové (56) či režisérovi Phillipu Noyceovi (73), a producent nezávislých filmů. Naposledy se podílel na filmu Perfect Cowboy z roku 2014. Byl stálicí na filmových festivalech a přátelé na facebooku si na něj vzpomínali jako na velkorysého a drzého vypravěče, oddaného rádce, a „duši všech večírků“, které v 90. letech s velkou pompou pořádal.

Byl to právě on, kdo znovuobnovil v roce 2003 slavný queer večírek filmového festivalu Sundance známý jako „Homos Away from Home", společně se spisovatelem Johnem Cameronem Mitchellem (60). Tato párty je nyní považována za jednu z nejlepších večírků na filmových festivalech, tajně se ho účastní celebrity a filmoví manažeři. I proto byl Cottrell považován za znalce gay historie v Hollywoodu. 
Fotogalerie
19 fotografií