Policie v Soulu odmítla poskytnout o úmrtí I Sun-kjona další podrobnosti. Podle jihokorejské agentury Jonhap a dalších místních médií ale rodina informovala policii, že herec se pohřešuje a zanechal doma zprávu naznačující, že se chystá spáchat sebevraždu. Policie proto po 48letém herci začala pátrat.

Lee Sun-kyun si zahrál jednu z hlavních rolí ve filmu Parazit, který v roce 2020 získal čtyři Oscary, včetně ocenění za nejlepší snímek. Šlo o první neanglicky mluvený film v historii Oscarů, který hlavní cenu vyhrál.

Sociální satira sleduje příběh čtyřčlenné rodiny, která se rozhodne infiltrovat do bohaté domácnosti byznysmena. Lee Sun-kyun ve filmu ztvárnil hlavu majetné rodiny. Za roli v thrilleru Doktor Mozek byl I loni nominován na mezinárodní cenu Emmy pro nejlepšího herce.

Od října byl vyšetřován pro podezření z nelegálního užívání drog v bytě barové společnice. Herec tvrdil, že byl oklamán a netušil, jakou látku bere. Společnici a další dva lidi obvinil z vydírání a zažaloval je. Vyšetřování herce, který byl ženatý a měl dva malé syny, poutalo v zemi velký zájem bulvárních médií.

Jižní Korea má dlouhodobě nejvyšší míru sebevražd mezi vyspělými zeměmi. Sebevraždu spáchala i řada jihokorejských celebrit, včetně K-popových hvězd, předních politiků a vysokých manažerů. K mnoha sebevraždám přispěly podle expertů urážlivé komentáře na sociálních sítích a kyberšikana.

 

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Video
Video se připravuje ...

18letý herec z Prince dvojí krve byl usmrcen v pouliční potyčce. Videohub

Fotogalerie
9 fotografií