„Podle toho, co vím, tak Láďa ležel ve vinohradské nemocnici na JIP, před třemi roky prodělal rakovinu prostaty a teď ho tam odvezli podle všeho s infarktem,“ řekl včera odpoledne Blesku Kapras.

Krásný člověk

Županičovi kolegové a přátelé nečekané zprávě jen těžko věřili. „Právě mi to napsal ve zprávě známý, jsem z toho úplně v šoku. Znala jsem ho jako ředitele karlínského divadla, tam jsme spolu také hráli v krásných představeních,“ plakala do telefonu Kateřina Brožová (55). „Byl to právě on, kdo mi dal mnoho příležitostí. Budu na něj vzpomínat jako na krásného člověka, který miloval lidi,“ dodala herečka.

Potloukl se

Hana Talpová (85) měla jiné informace o tom, co se mělo Županičovi stát. „Dozvěděla jsem se v televizi, že se nějak potloukl a odnesly to obratle, proto jsem mu hned volala. Byli jsme stále v kontaktu, byl to výborný kamarád, báječný člověk. On z Prostějova, já z Olomouce, spojovalo nás to,“ řekla dabérka v slzách. Před týdnem jí věrný přítel ještě telefon zvedl, i když ležel ve vinohradské nemocnici na JIP.

Poslední role

Županič ještě před několika dny nadaboval třetí řadu tureckého seriálu Netflixu Šikovný krejčí, v němž propůjčil hlas otci hlavního představitele.

Video
Video se připravuje ...

Ladislav Županič oslavil 80. narozeniny: Dal jsem si panáka a šel spát! Blesk TV

Fotogalerie
30 fotografií